Ονομασια 239 νεων αστυφυλακων
Λαμπρή τελετή ονομασίας των 239 Νέων Αστυφυλάκων, 8ης εκπαιδευτικής σειράς 2002-2004, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, παρουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας. Γονείς, συγγενείς, φίλοι, καθηγητές και εκπαιδευτές καμάρωσαν δίκαια τους πτυχιούχους σ’ αυτή τη λαμπρή τελετή της πολυπόθητης μέρας της ονομασίας τους κατά τη διάρκεια της οποίας η Αστυνομική οικογένεια με πανηγυρικό τρόπο τους ενέταξε και επίσημα στην ενεργό υπηρεσιακή ζωή και δράση.
«Ο αγώνας που ξεκινήσατε με την είσοδό σας στη Σχολή Αστυφυλάκων δεν σταματά εδώ σήμερα, σ’ αυτή τη λαμπρή τελετή. Αντίθετα, ο αγώνας αυτός αποκτά μια νέα δυναμική. Οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες απαιτούν να τιμήσετε τη στολή και την αποστολή σας που απαιτεί πειθαρχία, θάρρος και αποφασιστικότητα, μα προπάντων εξαίρετο ήθος και εντιμότητα, αρετές που επιδείξατε στο μέγιστο βαθμό πριν από ελάχιστο χρόνο, στο κορυφαίο για την Ελλάδα γεγονός της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν κληθήκατε άπειροι ακόμη νεοσσοί της Αστυνομίας, να επιτελέσετε μαζί με τους παλιούς συναδέλφους σας το εξαιρετικό και δύσκολο έργο της ασφάλειας των αγώνων κα το πετύχατε στο ακέραιο. Σας αξίζουν συγχαρητήρια». Αυτά τα λόγια απηύθυνε στους νέους και νέες αστυφύλακες ο διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, αστυνομικός διευθυντής κ. Στέφανος Σιαψαλάκης κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, ενώ συνεχίζοντας είπε μεταξύ άλλων: «Διατηρείτε ψηλά το κύρος και την αξιοπρέπεια του Αστυνομικού Σώματος, εκτελώντας ακριβοδίκαια το έργο σας έναντι πάντων, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις, σκοπιμότητες και επηρεασμούς, για να αισθάνονται ΟΛΟΙ ότι δεν υπάρχουν ευνοούμενοι και διωκόμενοι. Η ισονομία είναι η κύρια έκφραση της δικαιοσύνης και η πειστικότερη δύναμη σεβασμού της έννομης τάξης. Κάθε πολίτης πρέπει να αισθάνεται τον Αστυνομικό, φύλακα άγγελό του, προστατευτική σκιά του που τον προστατεύει απ’ τους μύριους κινδύνους που ελλοχεύουν στην εποχή μας».
«Θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή μέρα ήταν μια μέρα ξεχωριστή για την ελληνική αστυνομία, αλλά και για τη Σχολή Αστυφυλάκων, για το Τμήμα μας ειδικότερα. Παραδίνουμε στην ελληνική πολιτεία 239 αστυφύλακες έτοιμους να προσφέρουν στον έλληνα πολίτη που τους έχει ανάγκη. Τα εφόδια που έχουν πάρει από τη Σχολή μας είναι πάρα πολλά, πιστεύω ότι το απέδειξαν τα παιδιά στην Ολυμπιάδα 2004, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, γι’ αυτό και στην Ελλάδα έγιναν οι ασφαλέστεροι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Θέλω να πιστεύω ότι το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής είναι το πιο καλό και διαθέτει όλα εκείνα που χρειάζονται για να μπορέσει ο εισερχόμενος δόκιμος να εξέλθει με όλα τα εφόδια που απαιτούνται. Διδάσκουν έγκριτοι καθηγητές του Δ.Π.Θ., αξιόλογοι καθηγητές της τοπικής κοινωνίας της Κομοτηνής και φυσικά άξιοι εκπαιδευτές.
Διαθέτουμε εξοπλισμό και ειδικά με την Ολυμπιάδα μας εξόπλισαν με πολλά μέσα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον».
Η απονομή των πτυχίων σε 239 νέους δόκιμους αστυφύλακες, εκ των οποίων οι 68 είναι γυναίκες, έγινε στη συνέχεια από τον αντιστράτηγο, γενικό επιθεωρητή αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κ. Ευστράτιο Κυριακάκη, ο οποίος παραβρέθηκε στην Κομοτηνή εκπροσωπώντας την ηγεσία του Αστυνομικού Σώματος. «Είναι ιδιαίτερη μέρα και για το Σώμα της Αστυνομίας και για τους ίδιους τους αστυφύλακες διότι το Σώμα εμπλουτίζεται μεν με νέο αίμα ανθρώπους που είναι επαρκώς καταρτισμένοι και ειδικότερα εδώ στην Κομοτηνή που έχουν την τύχη να έχουν το πανεπιστήμιο δίπλα.
Σήμερα η Αστυνομία είναι γνωστό ότι έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, τη μεταολυμπιακή, έχοντας στο ενεργητικό της από το παρελθόν την εξάρθρωση της τρομοκρατίας για την επιτυχή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ευελπιστούμε ότι όλη η δράση μας από δω και πέρα και ο βασικός στόχος του Υπουργείου είναι η καθημερινότητα και η ασφάλεια του πολίτη. Προσβλέπουμε σ’ αυτά τα νέα παιδιά, τα οποία είναι καταρτισμένα, έχουν όρεξη για δουλειά, ότι θα στελεχώσουν υπηρεσίες, κυρίως, μάχιμες ούτως ώστε όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα κατά της καθημερινότητας στην εγκληματικότητα, στα ναρκωτικά, στα τροχαία ατυχήματα και γενικά σε κάθε τι που διαταράσσει την ομαλή κοινωνική συμβίωση του πολίτη», δήλωσε ο κ. Κυριακάκης, ενώ ευχήθηκε στους πτυχιούχους καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη, «εξάλλου και για τους αστυφύλακες ο δρόμος είναι ανοιχτός ώστε και ως αξιωματικοί να σταδιοδρομήσουν, όπως κι εμείς παλιότερα».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
