Βραδια αναμνησεων
Με την ευκαιρία της ημέρας Οδηγισμού το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών διοργάνωσε βραδιά αναμνήσεων για τις παλιές φίλες μέλη του Οδηγισμού. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αναψυκτήριο του Θερινού Θεάτρου το βράδυ της Κυριακής. Τα παλιά μέλη του Τμήματος που μέσα τους έχουν μείνει βαθιά τα ιδεώδη του οδηγισμού θυμήθηκαν τα παλιά, ενώ με τις εμπειρίες τους «φώτισαν «τα νεότερα μέλη.
Χαιρετίζοντας η Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών Ζωή Κοσμίδου, χαρακτήρισε τον Οδηγισμό σαν την «πιο μεγάλη παρέα του κόσμου», η οποία, «απευθύνεται σε παιδιά, και στην ουσία είναι ένα παιδαγωγικό σύστημα. Προσπαθούμε να δείξουμε στα παιδιά να αγαπάνε τον τόπο τους, τη φύση, την ειρήνη και να αγωνίζονται για αυτά».
Σύμφωνα με την κ. Κοσμίδου σκοπός της βραδιάς ήταν η δραστηριοποίηση των παλιών μελών ώστε να βοηθηθούν τα νέα μέλη. «Επειδή όπως σε όλη την Ελλάδα και παγκόσμια έχει πάρα πολλά χρόνια που έχει ιδρυθεί ο οδηγισμός και επειδή πρέπει να είναι ενεργά όλα τα μέλη, γιατί σύνθημά μας είναι το «μια φορά οδηγός πάντα οδηγός», η βραδιά απευθύνεται στις παλιές οδηγούς αυτές που πριν πολλά χρόνια πέρασαν από αυτό το στάδιο και στις οποίες μέσα έχει μείνει βαθιά τα ιδεώδη του οδηγισμού. Προσπαθούμε να τις δραστηριοποιήσουμε, μια και στην Ελλάδα υπάρχει η Ομάδα Συνεργασίας, η ομάδα λοιπόν των παλιών φίλων, των παλιών οδηγών που οφείλουν να βοηθούν τις νεότερες με τις δραστηριότητες τους και με το παράδειγμα τους. Καλέσαμε λοιπόν τις παλιές οδηγούς ώστε να θυμηθούμε τα παλιά και να τις δραστηριοποιήσουμε για να μας βοηθήσουν στα καινούργια».
«Ειρήνη πάνω απ’ όλα» είναι το μήνυμα της Προέδρου για την ημέρα του Οδηγισμού. «Όπως πάντα πρώτος μας στόχος είναι να δίνουμε χέρι, να νοιαζόμαστε για ό,τι γίνεται δίπλα μας, να είμαστε ενεργά μέλη της κοινωνίας, να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για το περιβάλλον, για τη φύση και για την ειρήνη».
Να σημειωθεί ότι το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών παρόμοια εκδήλωση είχε διοργανώσει ξανά πριν από τέσσερα χρόνια με την ευκαιρία του θανάτου της ιδρύτριας του Οδηγισμού στη Ελλάδα, της Ειρήνης Καλλιγά. «Βέβαια οι παλιές οδηγοί δραστηριοποιούνται μέσω της Ομάδας Συνεργασίας, η οποία έχει το δικό της πρόγραμμα. Τελευταία η ομάδα είχε αδρανήσει λίγο και γίνεται μια προσπάθεια να αναζωογονηθούν τα στελέχη της και τα κύτταρα της».
Σιμπέλ Χατζή Αλή
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
