Τριημερη αποχη των δικηγορων της Ροδοπης απο τα δικαστηρια

Τριήμερη αποχή από τις παραστάσεις τους στα δικαστήρια, την ερχόμενη Δεύτερα, Τρίτη και Τετάρτη αποφάσισαν στη διάρκεια γενικής συνέλευσης οι δικηγόροι του νομού Ροδόπης, ύστερα από εισήγηση της Διοίκησης του τοπικού Συλλόγου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους, για τις περικοπές στους διορισμούς συναδέλφων τους σε θέσεις δικαστικών αντιπροσώπων στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Η συμμετοχή των δικηγόρων στην διενέργεια των εκλογών η οποία προβλέπεται από το νόμο, απασχόλησε ιδιαίτερα το νομικό σώμα κατά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου, όποτε και με «παράνομη» απόφαση του Αρείου Πάγου, επελέγησαν για τη θέση του δικαστικού αντιπροσώπου, περισσότεροι δικαστικοί υπάλληλοι, παρά δικηγόροι.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής κατήγγειλε σε δηλώσεις του στον «ΠτΘ» ότι σε αντίθεση με τις υποσχέσεις του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κρητικού, για τη διενέργεια των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου «διορίστηκαν άπαντες οι δικαστικοί υπάλληλοι ενώ για μια ακόμη φορά έμειναν απέξω δικηγόροι οι οποίοι δεν διορίστηκαν ούτε και την προηγούμενη φορά». Το ίδιο γεγονός κατά τον κ. Πεταλωτή δημιουργεί «ζήτημα κύρους» της εκλογικής διαδικασίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο «κώλυμα εντοπιότητας» των δικηγόρων των επαρχιακών συλλόγων, το οποίο ήρθη μόνο στις περιφέρειες Αθηνών και Πειραιώς, «δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά».

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου καταλόγισε στον Άρειο Πάγο «βαριά αμέλεια» στο θέμα του διορισμού των δικαστικών αντιπροσώπων και ενδοτισμό στις πιέσεις των δικαστικών υπαλλήλων.

«Για τους δικηγόρους τους οποίους, ο νόμος ορίζει ως εγγυητές της εκλογικής διαδικασίας τίθεται μείζον ζήτημα. Το θέμα δεν είναι να πάρουμε μια αποζημίωση η οποία για να διαλυθεί και κάποιος μύθος, είναι τέτοια που πολλές φορές βάζουμε κι από την τσέπη μας καθώς δεν αρκεί για να πάμε να καλύψουμε και τα έξοδα μας», υποστήριξε ο ίδιος.

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε και την πρωτοβουλία του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης να κινητοποιήσει τους δικηγόρους της εφετειακής περιφέρειας στην κατεύθυνση εκδήλωσης δυναμικής διαμαρτυρίας για τον «εμπαιγμό» του Αρείου Πάγου. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως έγινε γνωστό, δεδομένη είναι και η διάθεση των Συλλόγων της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας, να συστρατευθούν με τους συναδέλφους τους της Ροδόπης, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους .

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.