Εκλογες δασκαλων και νηπιαγωγων

Στη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου οδηγείται κατά πάσα πιθανότητα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών μετά τα αποτελέσματα των σχετικών εκλογών με τη συμμετοχή των τριών παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και την κατανομή των εδρών σε 3-3-1.

Συγκεκριμένα χθες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, από τη 13.00 ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία με την συμμετοχή των τριών παραταξιακών ψηφοδελτίων και συγκεκριμένα, της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 17.00 το απόγευμα. Σε σύνολο 608 εγγεγραμμένων ψήφισαν 554, 24 τα άκυρα λευκά και 530 τα έγκυρα ψηφοδέλτια. Πήραν, 227 ΠΑΣΚ, 198 ΔΑΚΕ και 105 ΕΣΑΚ-ΔΕΕ. Οι έδρες κατανέμονται 3-3-1. Από την ΠΑΣΚ εκλέγονται οι Κυριάκου Χάρης, Γούλας Γεώργιος και Μίγκου Χρυσούλα, από την ΔΑΚΕ οι Κωνσταντινίδης Μαρίνος, Τζιώτζιος Κωνσταντίνος και Θεοδώρου Σταύρος μετά από κλήρωση διότι ισοψήφισε με τον Αρτζόπουλο Βασίλη ο οποίος είναι πρώτος αναπληρωματικός, και από την ΕΣΑΚ –ΔΕΕ ο Θανάσης Καδρούδης.

Εκτιμώντας το αποτέλεσμα ο κ. Κυριάκου Χάρης το χαρακτήρισε αναμενόμενο με την ΠΑΣΚ να διατηρεί την πρωτιά: «Σημαντικό στοιχείο ήταν η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία, εν αντιθέσει με την πολύ μικρή συμμετοχή το πρωί στις εργασίες της γενικής συνελεύσεως. Η ΠΑΣΚ διατήρησε την πρωτιά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και η κατανομή των εδρών στο διοικητικό συμβούλιο θα είναι όπως και του απερχομένου».

Ο κ. Κυριάκου θεωρεί δεδομένη ότι και πάλι η συγκρότηση προεδρείου θα είναι διαπαραταξιακή όπως και την διετία που πέρασε, με πρόεδρο και ταμία από την ΠΑΣΚ σαν πρώτη δύναμη, γραμματέα από την ΔΑΚΕ και Αντιπρόεδρο από την ΕΣΑΚ. «Η ύπαρξη διαπαραταξιακού προεδρείου συνετέλεσε στο να έχουμε μία διετία ιδιαίτερη δημιουργική και συνθετική και να φθάσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου σε ένα απολογισμό ο οποίος είχε προηγουμένως συζητηθεί και εγκριθεί ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο». Αναφερόμενος στην ανανέωση των προσώπων των υποψηφίων ο κ. Κυριάκου είπε ότι ήταν αποτέλεσμα απόφασης της παράταξης η ανανέωση, «διότι είχε παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια οι συνάδελφοι να ψηφίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα. Αποφασίσαμε οι δύο από τους τρεις εκλεγέντες να μην συμμετέχουμε σαν υποψήφιοι στο Δ.Σ. Έτσι ο Κώστας Καφαλής, αιρετός στο ΠΥΣΠΕ, και ο Νίκος Πιπερίδης, αιρετός στο ΙΣΜΕ, προτίμησαν να μην θέσουν υποψηφιότητα και σε μένα έπεσε ο κλήρος να παραμείνω υποψήφιος».

Από την πλευρά του ο κ. Καδρούδης Θανάσης δήλωσε ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα. «Εκθέσαμε τις απόψεις μας τις θέσεις μας ως παράταξη στη γενική συνέλευση και ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας προτίμησαν». Ο κ. Καδρούδης αναφέρθηκε στις θέσεις της ΕΣΑΚ –ΔΕΕ και αφορούν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο εδώ και χρόνια, όπως το οικονομικό που έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς, όπως και το θέμα της αξιολόγησης. «Ψηφίστηκε προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση, όμως εκκρεμούν προεδρικά διατάγματα που αφήνουν παράθυρα για αυτή, ώστε με βαθμολογία που θα παίρνει ο εκπαιδευτικός θα έχει οικονομική επίπτωση στο κίνητρο απόδοσης. Διαφωνίες έχουμε και με την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου διότι ο τρόπος που λειτουργεί είναι απαράδεκτος, λόγω ελλείψεως στοιχειώδους υποδομής. Είμαστε υπέρ του δωδεκάχρονου βασικού ενιαίου δημόσιου σχολείου χωρίς να επιβαρύνεται ο μαθητής».

Από την ΔΑΚΕ ο κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στη σαφή άνοδο της παράταξης παρότι η ΠΑΣΚ εξακολουθεί να παραμένει πρώτη δύναμη. «Το αποτέλεσμα μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Η κατανομή των εδρών θα μας οδηγήσει μάλλον σε διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο. Η συνεδρίαση θα γίνει 29 μάλλον του μήνα λόγω της εθνικής εορτής που μεσολαβεί».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.