Στο πνευμα του Πασχα
Μια μικρή γιορτή παραμονές του Πάσχα ετοίμασαν τα παιδιά στο 8ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, δείχνοντας τη βούλησή τους για μάθηση μέσα από την μαγειρική.
Με τα δικά τους χεράκια, όπως το ανακοίνωσαν με περηφάνια, έφτιαξαν τα Λαμπροκούλουρα, χρησιμοποιώντας ζάχαρη, αλεύρι, αυγά, βούτυρο, γάλα, μαστίχα Χίου και αμμωνία. Με μεγάλη χαρά και ευθύνη ετοίμασαν τα Λαμπροκούλουρα και στη συνέχεια τα πήγαν στο φούρνο του γειτονικού αρτοπωλείου Γ. Τσακίρη για να τα ψήσουν.
«Κάθε χρόνο κάνουμε κάτι ανάλογο για το Πάσχα. Τα παιδιά χαίρονται πάρα πολύ μ’ αυτό. Έτσι, τους δίνουμε την ευκαιρία να μπουν λίγο στο πνεύμα του Πάσχα. Γι’ αυτό και πήραμε την απόφαση να ασχοληθούμε και φέτος και ετοιμάσαμε Λαμπροκούλουρα», μετέφερε η νηπιαγωγός κ. Κατερίνα Βαφίδου, εκφράζοντας ικανοποίηση απ’ αυτή τους τη δραστηριότητα.
«Η μάθηση πιο πολύ στις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών είναι αποτέλεσμα βιώματος, δηλαδή κάθε τι βιώνουν που τα ίδια συμμετέχουν», μετέφερε η Διευθύντρια του 8ου Νηπιαγωγείου κ. Βάσω Γιαντσίδου, η οποία πιστεύει πως «αυτό το πράγμα θα τους μείνει αξέχαστο και βασιζόμαστε βέβαια στη βιωματική μέθοδο διδασκαλίας».
«Αυτή είναι μια γιορτή που γίνεται δεύτερη φορά στο μαγαζί μας με την συμβουλή των δύο δασκάλων του νηπιαγωγείου της γειτονιάς μας. Τα παιδάκια έρχονται εδώ και γιορτάζουν (λίγο πρόωρα φέτος) τη Μεγάλη Πέμπτη. Κάνουν και ψήνουν τα κουλουράκια τους και είναι μια γιορτή που θέλουμε να χαιρόμαστε και τα παιδιά και εμείς οι μεγάλοι. Τα παιδιά χαίρονται πολύ όταν έρχονται σε μας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του αρτοπωλείου κ. Τσακίρης, ενώ ανέφερε ότι το αρτοπωλείο τους λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, δηλαδή από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. «Ιδιοκτησία μας έγινε από το 1931. Έχει αλλάξει τέσσερα αφεντικά με το όνομα Τσακίρης και πάμε για πέμπτο πάλι με το όνομα Τσακίρης».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
