Ο αγωνας για τη δημοκρατια ειναι συνεχης
Σαράντα έξι χρόνια συμπληρώθηκαν προχθές Κυριακή από την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου. Επέτειος που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά θα πρέπει να μας προβληματίζει και να μας θυμίζει ότι τίποτε δεν είναι αυτονόητο, ότι ο αγώνας για την δημοκρατία είναι συνεχής.
Η ανεργία, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απουσία πολιτικού λόγου και διαλόγου, η υποβάθμιση του κοινοβουλίου που κυριαρχούν στις μέρες καθιστούν δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων. Μία δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες, οι οποίοι όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο αγώνας για την διατήρηση και την εμπέδωση της δημοκρατίας προϋποθέτει τη διαρκή και σε καθημερινό επίπεδο προστασία της από πράξεις αλλά και παραλείψεις που υπονομεύουν ή δημιουργούν συνθήκες απαξίωσης της λειτουργίας της.
Η διαφύλαξη και η προστασία της δημοκρατίας δεν είναι υπόθεση μόνο του κράτους και των οργάνων του αλλά είναι και θέμα κυρίως των πολιτών. Και σήμερα περισσότερο παρά ποτέ έχουμε καθήκον να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία μας.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αντιδραστικές δυνάμεις δε βρίσκονται πίσω μας στο χρόνο, είναι δίπλα μας και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού είναι δίπλα μας και πολεμούν τη δημοκρατία.
Οι αγώνες εκείνης της εποχής θα πρέπει να δίνουν τη δύναμη στους Έλληνες πολίτες για αγώνα μαζικό και ενωτικό ενάντια σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους. Ο κίνδυνος είναι δίπλα μας. Είναι στο χέρι μας να τον νικήσουμε.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
