Κυβερνητικη κριση

Πάμε σε εκλογές; Το ερώτημα αυτό τις τελευταίες ημέρες τίθεται συνεχώς και περισσότερο από τους πολίτες. Παρατηρώντας τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή το ερώτημα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί βάσιμο. Γιατί κανείς δεν αμφιβάλλει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε κυβερνητική κρίση, κρίση που φυσικά εκδηλώνεται σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα.

Η τρικομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα ήταν κάτι τελείως νέο. Όλοι την αντιμετώπιζαν με προβληματισμό γιατί μέχρι σήμερα δεν είχαμε τέτοια εμπειρία. Οι συγκρούσεις βεβαίως ήταν αναπόφευκτες και εξαιτίας κυρίως των ιδεολογικών διαφορών των τριών κομμάτων.

Για αυτό και η κρίση θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Σαμαράς πρόλαβε να δηλώσει ότι «η διαπραγμάτευση τελείωσε». Εντελώς βιαστικά και θα μπορούσε να πει κανείς αψυχολόγητα ο πρωθυπουργός έκανε μια δήλωση που έριξε λάδι στην φωτιά που σιγόκαιγε. Και όλα αυτά όταν οι δύο άλλοι εταίροι του ζητούσαν πολιτική διαπραγμάτευση στο υψηλότερο δυνατό σημείο.

Ατόπημα του κ. Σαμαρά. Βεβαίως. Ένα ατόπημα που ίσως οδηγήσει σε κυβερνητική κρίση και οδηγήσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Σε νέες όμως περιπέτειες θα οδηγούνταν και ο ελληνικός λαός αν η διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους ήταν ελλιπής. Σοφά λοιπόν αντιδρούν τα δύο άλλα κόμματα και απαιτούν στο θέμα αυτό.

Και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι είναι γνωστό ότι είναι φιλοευρωπαϊστές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουν διαφορές και μάλιστα σημαντικές πολιτικές διαφορές. Και αυτό απαιτεί πρώτον αλληλοσεβασμό μεταξύ τους, κάτι που είδαμε από τον κ. Σαμαρά να μην ισχύει αλλά και σεβασμό από τους εταίρους μας.

Λύσεις υπάρχουν πάντα. Αρκεί να υπάρχει θέληση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.