Το μεγαλο στοιχημα η ισχυρη κυβερνηση
Το μεγάλο πρόβλημα αλλά και το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι η ισχυρή κυβέρνηση. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα της δοθεί περίοδος χάριτος όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από την ελληνική κοινωνία.
Η επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το σχηματισμό αξιόπιστης κυβέρνησης και όχι από το εύρος των πολιτικών δυνάμεων που θα την στηρίζουν και από τα πρόσωπα. Η επιτυχία στην επίτευξη των στόχων θα εξαρτηθεί κυρίως από την ικανότητά της να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ξένους χωρίς όμως να δημιουργήσει νέα βάρη στους πολίτες που έχουν φθάσει στα όρια των αντοχών τους.
Μία αδύναμη κυβέρνηση σε καμία περίπτωση και σε κανένα δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Που σημαίνει ότι πολύ περισσότερο στη σημερινή συγκυρία απαιτείται μία κατά το δυνατόν ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να εφαρμόσει πολιτικές που θα σταθεροποιήσουν τη χώρα, θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του λαού προς τους πολιτικούς, την κυβέρνηση και τους θεσμούς και ακολούθως θα την οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση, δημιουργώντας ισχυρή οικονομία μέσω της ανάπτυξης, που αποτελεί απαραίτητο στοιχείογια την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο εξωτερικό.
Η ισχύς είναι το στοιχείο που απαιτείται και κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ώστε να αλλάξουν όροι του Μνημονίου που βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση.
Οι έλληνες πολίτες ελπίζουν ότι τα κόμματα θα συνειδητοποιήσουν πως μία κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή και μειοψηφία στην κοινωνία θα δυσκολευτεί αφάνταστα, ειδικά αν έχει απέναντί της ισχυρή και λαϊκίστικη αντιπολίτευση, να πετύχει τους στόχους τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.
Η πρόκληση είναι μπροστά στη νέα κυβέρνηση. Ιδού λοιπόν η Ρόδος…
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
