Πισω απο τους αριθμους βρισκονται ανθρωποι

Σε μία κλωστή κρέμεται η σχέση της χώρας μας με τον μηχανισμό σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης. Η κατάσταση βέβαια δεν είναι σημερινή αλλά αφορά τον τελευταίο περίπου μήνα. Εδώ και ένα μήνα περίπου οι σχέσεις βρίσκονται σε οριακό επίπεδο με τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης να κρατούν μια στάση αδιάλλακτη, γεγονός που δείχνει ότι οι σχέσεις μας με τους δανειστές δεν ήταν εκείνες που ήταν προηγουμένως.

 

Όλοι ανέμεναν ότι μέχρι και την επόμενη εβδομάδα η χώρα μας θα έπαιρνε την έκτη δόση. Δυστυχώς όμως διαψεύστηκαν και η καταβολή της μετατέθηκε για τον άλλο μήνα και ίσως ποιος ξέρει να υπάρξει και νέα καθυστέρηση. Και δεν υπάρχει πιο γελοία δικαιολογία από αυτή των τροϊκανών για τη στάση τους αυτή, ότι δηλαδή θέλουν να πάρουμε το μάθημά μας ώστε να είμαστε συνεπέστεροι.

 

Σαφώς ως χώρα δεν δείξαμε την συνέπεια που έπρεπε και οφείλαμε να έχουμε. Δεσμευθήκαμε απέναντι στους δανειστές μας και δεν τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας. Ξεχνούν βέβαια οι τροϊκανοί το βασικότερο. Πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται άνθρωποι. Άνθρωποι που καλούνται να επωμιστούν όλο και επαχθέστερα και βαρύτερα μέτρα. Άνθρωποι που έχουν φτάσει στο σημείο της εξαθλίωσης και δεν μπορούν να επωμιστούν νέα βάρη. Άνθρωποι που ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και δεν ξέρουν η επόμενη ημέρα τι θα φέρει.

 

Όπως όλα δείχνουν ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι μακρύς και δύσκολος. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι για να βγούμε από την κρίση θα πρέπει να πληρώσουν. Όχι όμως άλλο. Δεν αντέχει ο ελληνικός λαός άλλα μέτρα.
Επιτέλους ας καταλάβουν και οι ευρωπαίοι ηγέτες ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι δικό τους πρόβλημα. Χθες ήταν η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλλία. Σήμερα το κούδουνι του κινδύνου χτυπά την Ιταλία. Εκτός βέβαια κι αν η κατάσταση αυτή συμφέρει σε κάποιες δυνάμεις ή σε μια συγκεκριμένη για να καταστήσει όλες τις χώρες της Ευρώπης αποικίες της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.