Αναδρομικο θρασος
«Εκτός Δημοσίου κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες συμβασιούχοι με προγράμματα Stage». Αυτός ο τίτλος, που φιγουράρει χθες και σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, έχει ένα συναισθηματικό σχόλιο και δεν αποτελεί καθαρή είδηση για ενημέρωση του αναγνώστη, τον οποίο δεν αφήνει να κρίνει την απόφαση της νέας κυβέρνησης αντικειμενικά.
Ο λόγος για τη λέξη «κινδυνεύουν» που υποθάλπει και εννοεί οίκτο προς όσους επέλεξαν να δουλέψουν με STAGE, αρκεί να ήταν στο δημόσιο με οποιοδήποτε τρόπο, και όχι να ασκήσουν ένα άλλο επάγγελμα στον ιδιωτικό ας πούμε τομέα, όπως τόσοι και τόσοι άξιοι και φιλόδοξοι επιστήμονες. Αφού μόνον τα χρήματα, έστω και λιγοστά, ήταν αυτά που τους ενδιέφεραν, τι διαφορά θα είχε η πρόσληψή τους από ιδιωτικό φορέα; Θα είχαν κι ένσημα!
Τώρα που η κυβέρνηση καταργεί τον θεσμό στο Δημόσιο 80.000 εργαζόμενοι των 500 κι 600 ευρώ, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, μένουν άνεργοι. Ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι με stage στο Δημόσιο προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας μονιμοποίηση μαζί με αναδρομική ασφαλιστική κάλυψη και αύξηση των αποδοχών τους. Ας μην πει όμως κανείς ότι αυτό δεν ήταν αναμενόμενο και στόχος όσων κάποτε μπήκαν στο πρόγραμμα; Μα αυτό ακριβώς τους υπόσχονταν όσοι τους προωθούσαν σε τέτοιες θέσεις! Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως το καλύτερο προεκλογικό σου όπλο, να συλλέγεις πλήθος ψηφοφόρων και μετά να τους στέλνεις σε δικηγόρο, επειδή δήθεν δικαιούνται αναδρομικά λεφτά και ασφάλιση! Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο.
Ζητούμε λοιπόν κι εμείς αναδρομική φαρμακευτική κάλυψη για όλα τα χρόνια που μας κορόιδευε το κράτος!
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
