Προστασια του περιβαλλοντος

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε όλο και περισσότερο να λαμβάνουν χώρα σε όλο τον πλανήτη ακραία καιρικά φαινόμενα. Πλημμύρες, θυελλώδες άνεμοι, τσουνάμι προκαλούν τεράστιες ζημιές όχι μόνο υλικές αλλά και ανθρώπινες

Από χθες τέθηκε σε ισχύ το Πρωτόκολλο του Κιότο για το περιβάλλον. Με προκλητικά απούσες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αν και δύσπιστοι aκόμη επιστήμονες θεωρούν δεδομένο σήμερα ότι η θερμοκρασία του πλανήτη έχει αυξηθεί και θα εξακολουθεί να αυξάνεται.

Το θέμα εκτός από επιστημονικό είναι και πολιτικό. Η βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη συνδέεται άρρηκτα με μια συνεχή βελτίωση του περιβάλλοντος. Όλες οι χώρες απειλούνται από τις κλιματικές συνέπειες της ταχείας αύξησης ρύπων που προέρχονται από τη μη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, Εκτός όμως από τις κυβερνήσεις το ζήτημα είναι και στα χέρια των απλών ανθρώπων… Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να κάνουμε σωστή χρήση της ενέργειας.

Το Πρωτόκολλο του Κιότο έχει σχεδιαστεί ως ένα πρώτο βήμα στο δρόμο της ριζικής μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου που απαιτείται για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών. Αυτή τη στιγμή είναι το μόνο διεθνές νομικό εργαλείο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση.. Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.Η μάχη δεν έχει χαθεί, όμως δεν έχουμε πολλά περιθώρια χρόνου. Η αύξηση της θερμοκρασίας είναι ήδη γεγονός και για να την αντιστρέψουμε πρέπει να αρχίσουμε από τώρα να παίρνουμε μέτρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.