Υπογραφη συμφωνιας για οικονομικη, επιστημονικη και τεχνικη συνεργασια

Με την υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ των Κρατών της Βαλκανικής για την οικονομική, επιστημονική και τεχνική συνεργασία στον τομέα της Γεωργίας, έκλεισε τις εργασίες της η 2η σύνοδος της Διάσκεψης των Υπουργών Γεωργίας των Βαλκανικών χωρών στην Κωνσταντινούπολη. Χαιρετίζοντας την υπογραφή της Συμφωνίας, της οποίας οι όροι και τα όργανα την αναδεικνύουν σε ευρύτατη Συνθήκη Συνεργασίας, ο Υπουργός Γεωργίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«Η γεωγραφική συνέχεια των χωρών μας μαζί με την επιθυμία των λαών τους, για ειρήνη και εποικοδομητική συνεργασία, δεν μπορούσε παρά να καταλήξει σε μια ευρύτατη συμφωνία συνεργασίας στον αγροτικό τομέα. Μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, σε ανοιχτές και δυναμικές αγορές, χώρες που γειτονεύουν, που έχουν το ίδιο κλίμα και παράγουν κοινά προϊόντα, δεν μπορούν παρά να συνεργασθούν για να μεγαλώσουν τα μεγέθη και τις δυνάμεις παρέμβασής τους. Απέναντι στα μεγάλα μεγέθη, οφείλουμε να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας. Είμαστε χώρες με μεγάλο αγροτικό πληθυσμό και με προβλήματα περιφερειακής ανάπτυξης. Αν και η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. ακολουθεί τη θετική πορεία της ΚΑΠ, σε κάθε περίπτωση θα σταθεί δίπλα σε όλες τις βαλκανικές χώρες και θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της πορείας ενσωμάτωσης και σύγκλισής τους».

Η Συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ άλλων καθιερώνει «Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας», βοηθητικά όργανα σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων και Εμπειρογνωμόνων, «Επιτροπή Ανώτερων Αξιωματούχων» και δημιουργία «Κεφαλαίων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.