Ανακοινωνονται απο ωρα σε ωρα τα νεα μετρα για τον κορωνοιο

Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στους πολίτες μέσω τηλεοπτικού μηνύματος

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται τα αρνητικά ρεκόρ των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και με δεδομένο ότι η εικόνα που βλέπουμε σήμερα αντικατοπτρίζει τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, κατά μέσο όρο, τότε θεωρείται σχεδόν απίθανο να μην γίνουν κι άλλα ρεκόρ με το ΕΣΥ να δοκιμάζεται και την πολιτεία να καλείται να δείξει αντανακλαστικά.

Ο φονικός σεισμός στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Σάμου ανέβαλε την ανακοίνωση της επιβολής των μέτρων από την κυβέρνηση κι έτσι, σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στους πολίτες μέσω τηλεοπτικού μηνύματος για το «αύριο» της χώρας.

Τα μέτρα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες και ώρες, να επιβάλλει «λουκέτο» στην εστίαση, το οποίο κατά πολλούς θα αποτελέσει κύκνειο άσμα για πολλές επιχειρήσεις που άντεξαν στο πρώτο γενικευμένο lockdown. Αναμένεται να ανακοινωθούν τα εξήε μέτρα:

  • Κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και καφέ
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00
  • Απαγόρευση μετακίνησης από τις «πορτοκαλί» και τις «κόκκινες» περιοχές
  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλη τη χώρα
  • Αυξάνεται η τηλεργασία στο 50%

Τι θα γίνει με τον αθλητισμό

Όσον αφορά στον αθλητισμό, η πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι να μπει λουκέτο στις αθλητικές δραστηριότητες πλην των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Το ζήτημα αυτό θα είναι μέχρι και την τελευταία ώρα στο τραπέζι, καθώς η πολιτεία θέλει να διασφαλίσει την ατομική άσκηση για τους πολίτες.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.