Φωτεινο παντα το παραδειγμα των εθνικων ευεργετων

Η Κομοτηνή τίμησε τους ανθρώπους που στήριξαν σε δύσκολους καιρούς τη Ροδόπη και την Ελλάδα

Τους εθνικούς ευεργέτες, που με υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας, κοινωνικής αλληλεγγύης, σε εποχές μεγάλων στερήσεων, συνέβαλλαν στην προσπάθεια του ελληνικού έθνους να ορθοποδήσει, τίμησαν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, Ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, οι αρχές της Κομοτηνής.

Τη μέρα αυτή τιμώνται τόσο οι ευεργέτες όλης της χώρας, όσο και οι ευεργέτες της Κομοτηνής, που έδωσαν πολλά σε αυτή την πόλη, όπως ο Χατζηκωνσταντής Ζωίδης, ο Νέστωρ Τσανακλής, οι αδερφοί Κλεάνθης και Δούκας Κούλογλου, ο συμβολαιογράφος Νικόλαος Παπανικολάου, η Ιωάννα Τσάτσου, που βοήθησε στην ανέγερση του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και ο Κωνσταντίνος Σισμάνογλου, που ανήγειρε το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Η Κομοτηνή, παρόλο που έχει δει λιγότερους από άλλες περιοχές, δεν έχει παύσει και σήμερα να στηρίζεται σε αυτού του τύπου την προσφορά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, που αποτελεί δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έτσι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Μετά την κατάθεση στεφάνων ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης σημείωσε πως οι εθνικοί μας Ευεργέτες διαχρονικά προσέφεραν με άυλες και υλικές αξίες στην παιδεία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο αλλά κυρίως στην πατρίδα μας.

Το θετικό είναι σήμερα, τόνισε, πως έχουν βρει μιμητές με Έλληνες που προσφέρουν στην πατρίδα, και αυτό θεωρεί πως είναι το πιο πολύτιμο και αισιόδοξο μήνυμα.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης τόνισε πως πρόκειται για μια ημέρα τιμής, μνήμης και ευχαριστιών σε όλους αυτούς τους επιφανείς πατριώτες, που στήριξαν το Ελληνικό κράτος, από τα πρώτα του βήματα μέχρι σήμερα.

Εξέφρασε δε την ελπίδα πως αυτές τις ημέρες, που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, θα γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και από τους νεότερους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.