Αγωνια για τη Νοσηλευτικη Σχολη Διδυμοτειχου λιγο πριν την εναρξη της νεας ακαδημαικης χρονιας

Επιστολή της Πρωτοβουλίας πολιτών για τη Θωράκιση και Αναβάθμισή της προς τον Β. Διγαλάκη

Επιστολή προς τον υφυπουργός παιδείας, αρμόδιο για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Βασίλη Διγαλάκη, απέστειλε η πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου». Μέσω αυτής εκφράζεται η αγωνία για το μέλλον της Σχολής καθώς λίγο πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ουδεμία ενέργεια έχει αναληφθεί για την εύρυθμη λειτουργίας της, με ορατό πλέον τον κίνδυνο αδυναμίας έναρξης των μαθημάτων λόγω άλυτων ζητημάτων, που ταλανίζουν τη Σχολή.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Με την επιστολή αυτή σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμότειχου, αλλά και για την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στις 20 Ιουλίου 2020 σας αποστείλαμε ψήφισμα που συνυπογράφηκε από πλέον των 170 συλλόγων και κοινωνικών φορέων με εκτενή και πολλαπλά επιχειρήματα για την ανάγκη θωράκισης και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής αποδεικνύοντας την σημαντικότητα της ύπαρξη της στην τοπική κοινωνία και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς και την καταβαράθρωση του κοινωνικού ιστού από μια ενδεχόμενη κατάργηση της, μιας πόλης προμαχώνας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από την συνάντηση του Ιούλιου με τους πολιτικούς φορείς της περιοχής που πραγματοποιήθηκε με δική σας πρωτοβουλία για την αναγκαιότητα της επίλυσης του σύνθετου προβλήματος της εύρυθμης λειτουργιάς και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής, φτάσαμε μετά από ένα ανενεργό μεσοδιάστημα στην αρχή πάλι του νέου ακαδημαϊκού έτους χωρίς αποτελέσματα με κίνδυνο την αδυναμία στην έναρξη των μαθημάτων λόγω άλυτων ζητημάτων.

Απευθυνόμενοι σε έναν Ακαδημαϊκό Καθηγητή, που γνωρίζει εκ των έσω την συμβολή του πανεπιστημιακού ιδρύματος στην περιφερική ανάπτυξη.

Απευθυνόμενοι σε έναν Κρητικό, που γνωρίζει καλά ότι μόνο με την διεκδίκηση και με την πρόσθεση έρχεται η ανάπτυξη και όχι με την αφαίρεση.

Απευθυνόμενοι στον αρμόδιο Υφυπουργό, ένα στέλεχος μιας κυβέρνησης, που θέλει και επιζητεί ο Έβρος να είναι ΟΡΘΙΟΣ και ΔΥΝΑΤΟΣ.

Ζητούμε επιτακτικά την άμεση ρύθμιση των θεμάτων για την εύρυθμη εκκίνηση και λειτουργιά της για το νέο ακαδημαϊκό έτος που δυστυχώς ακόμη και σήμερα είναι σε δυσχερή θέση, για να μην αναβιώσουμε τις περσινές ανεπίτρεπτες καταστάσεις  και αξιώνουμε την οριστική επίλυση με την αναβάθμιση σε τμήμα του παραρτήματος της Νοσηλευτικής του, την ανάπτυξη επιπλέον τμημάτων και έδρα το Διδυμότειχου με όλες τις απαραίτητες δομές.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε με αγωνία τις ενέργειες σας». 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.