Αντιδρα η Φιλοζωικη Κομοτηνης για τις περισυλλογες αδεσποτων στην Πανεπιστημιουπολη Κομοτηνης
Ερωτήματα για τις περισυλλογές αδέσποτων από την Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής χωρίς την σύγκλιση της 5μελούς επιτροπής του αρμόδιου Δήμου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Φιλοζωική Κομοτηνής.
Ειδικότερα, με δεδομένο ότι κανένας Δήμος της Ροδόπης πλην του Δήμου Κομοτηνής δεν έχει ορίσει την 5μελή επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αναρωτιούνται, πέρα του πώς χαρακτηρίστηκαν ως επιθετικά, πού περισυλλέγονται και ποιος αποφασίζει για την τύχη τους. Μάλιστα σημειώνουν πως ξαφνικά εξαφανίζονται ζώα με χρόνια παρουσία σε συγκεκριμένα σημεία και χωρίς να έχουν δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Η ανακοίνωση της Φιλοζωικής έχει ως εξής:
«Με αφορμή τα συνεχόμενα περιστατικά που συμβαίνουν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την παράνομη περισυλλογή ζώων υπό την «αιτιολογία» ότι επιτέθηκαν και δάγκωσαν, χωρίς καν την σύγκλιση της 5μελούς επιτροπής, η οποία είναι το θεσμοθετημένο από το νόμο όργανο (νόμος 4039/12) για να κρίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η Φιλοζωική Κομοτηνής και οι φιλόζωοι του τόπου ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ γιατί κανένας από του δήμος του νομού-πέραν του δήμου Κομοτηνής- δεν έχει ορίσει 5μελή επιτροπή.
Έχουν περάσει ήδη 5 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων των νέων δημάρχων, ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ πού καταλήγουν τα «επιθετικά-επικίνδυνα» ζώα που περισυλλέγονται και ποιος αποφασίζει για την τύχη τους. Πού πηγαίνουν τα άρρωστα ζώα;;; Ποιος εμβολιάζει;;; Ποιος αποπαρασιτώνει;;; Και, τέλος, ποιος μεριμνά για τυχόν υιοθεσίες;;;
Υ.Γ. Ξαφνικά εξαφανίζονται ζώα με χρόνια παρουσία σε συγκεκριμένα σημεία και χωρίς να έχουν δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
