Παρεμβαση και απο το Δημητρη Χαριτου για τις καταστροφες στη Ροδοπη

Ο Βουλευτής Ροδόπης βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία και επικοινώνησε με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ

Στις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτης βρέθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος λήταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του ακραίου καιρικού φαινομένου, με ισχυρή βροχόπτωση και μεγάλου μεγέθους χαλαζόπτωση.
 
Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το φαινόμενο ξεκίνησε από τα ορεινά του Ιασμου, καλύπτοντας μια μεγάλη ζώνη δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων, σε περιοχές του Δήμου Ιάσμου, του Ν.Σιδηροχωρίου, οικισμών του Δήμου Κομοτηνής και του Δήμου Μαρωνειας-Σαπών, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε πολλές καλλιέργειες, που ήταν σε πλήρη ανάπτυξη.
 

Τονίζει δε πως η εικόνα που αντίκρισε στον Ιασμο, ήταν εικόνα ολικής καταστροφής, όπως επίσης και στις περιοχές που στάθηκε δυνατό στη συνέχεια να επισκεφτεί σε Παγούρια, Νέο Σιδηροχώρι και Καλαμόκαστρο.
 
Ο κ. Χαρίτου επικοινώνησε άμεσα με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Θράκης, ο οποίος και δεσμεύτηκε ότι από την επόμενη μέρα κλιμάκια του Οργανισμού θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν σε πολλές καλλιέργειες, ενώ δεσμεύτηκε πως άμεσα θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να επιτευχθεί η αρωγή του για την άμεση στήριξη των παραγωγών που υπέστησαν ολική καταστροφή.

Οι φωτογραφίες είναι από την ανάρητηση του βουλευτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.