Τιμησε την 25η Μαρτιου η Κομοτηνη (+Βιντεο)

Με κατάθεση στεφάνων και μεγάλη παρέλαση συλλόγων, σχολείων και του στρατού

Την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας γιόρτασε με κάθε επισημότητα η Κομοτηνή τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, με το κοινό να εκμεταλλεύεται την ωραία μέρα και να δίνει το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις.
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.
 

Ακολούθησε τρισάγιο μπροστά στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου, και Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη στο χώρο του Ηρώου της πόλης όπου στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, καθώς και φορέων και συλλόγων.
 

 
Η παρέλαση ξεκίνησε με τους συλλόγους της πόλης, που χειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους
 
Συνεχίστηκε με τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τους προσκόπους και τους έφεδρους αξιωματικούς
 

 
Τέλος πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση, με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν όλα τα στρατιωτικά και αστυνομικά τμήματα που παρέλασαν.
 
Μετά την παρέλαση, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στην σημασία της διπλής γιορτής του Ελληνισμού.
 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και όσα μπορούν να γίνουν.
 

 
Για τα μηνύματα που φέρνει αυτή η επέτειος μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης
 

 
Τέλος την σημασία της γιορτής αυτής στην εποχή μας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.