Οχτω συλληψεις διακινητων σε Ροδοπη, Εβρο και Καβαλα

Μετέφεραν παράνομα στη χώρα συνολικά 32 άτομα

Συνελήφθησαν την Τετάρτη, στους νομούς Έβρου, Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Δράμας και Ροδόπης, οκτώ διακινητές, εκ των οποίων ένας 30χρονος ημεδαπός και επτά αλλοδαποί, ηλικίας 37, 32, 29, 25, 22, 22 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα δύο μη νόμιμους μετανάστες.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μικρού Δερείου, αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ηλικίας 22 και 21 ετών, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρία άτομα.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.
 
Τελικά, πλησίον οικισμού της Καβάλας, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός μαζί με τον 22χρονο συνοδηγό, τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό ενώ λίγη ώρα αργότερα κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν και τον συνοδηγό.
 
Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα άτομα. 
 
Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εντόπισαν τον 30χρονο, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργώντας ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που επέβαιναν οι τρεις διακινητές, ηλικίας 37, 32 και 29 ετών, με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, οκτώ άτομα.
 
Κατασχέθηκαν 5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως,  ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.