Τουρκος εισαγγελεας συνεληφθη λιγο πριν περασει στην Ελλαδα

Οι Αρχές συνέλαβαν τον Ζαφέρ Κιλίντς στον Εβρο πριν περάσει τα σύνορα, ενώ βαρύνεται με κατηγορίες για συμμετοχή στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν

Λίγο πριν επιχειρήσει να περάσει στην Ελλάδα από τον Εβρο συνελήφθη τη Δευτέρα στην Τουρκία ο εισαγγελέας Ζαφέρ Κιλίντς, από τη Σμύρνη.
 
Oπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η τουρκική αστυνομία τον αναζητούσε εδώ και καιρό με την κατηγορία ότι είναι μέλος του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από την τουρκική κυβέρνηση για την υποκίνηση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.
 
Ο Κιλίντς εντοπίστηκε στον Εβρο, κοντά στα Υψαλα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης και συνελήφθη μαζί με άλλους εισαγγελείς.
 
Τουρκικά μέσα υπενθυμίζουν ότι ο Κιλίντς ήταν ο εισαγγελέας που είχε κατηγορήσει –άδικα όπως σημειώνουν- εκατοντάδες στρατιωτικούς για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας, της Ρωσίας και του PKK.
 
Ως εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι οι κατηγορούμενοι παρασύρθηκαν από ωραίες γυναίκες -ιερόδουλες και μη- που τους απέσπασαν πληροφορίες. Στη δίκη εκτέθηκε στη δημοσιότητα η προσωπική ζωή τον κατηγορούμενων σε όλες της τις λεπτομέρειες.
 
Τελικά όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.
 
Πηγή: www.protagon.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.