“Πατησε” κορυφη ο ΠΑΟΚ Κοσμιου!

12η αγωνιστική Α΄Ερασιτεχνικής κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης

Έπρεπε να φτάσουμε στην 12η αγωνιστική για να εκθρονιστεί από την κορυφή η Δόξα Γρατινής που μετά την εντός έδρας ήττα από τον Σπάρτακο έμεινε στους 28 βαθμούς δύο πίσω από τον πρωτοπόρο πλέον  ΠΑΟΚ Κοσμίου που πέρασε εύκολα με 0-3 από τον Πολύανθο.
Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ που με όπλο την ατσάλινή του άμυνα(σ.σ έξι διαδοχικά παιχνίδια με 0 παθητικό) κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί  με κάποια αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή του πρωταθλήματος και πλέον να φιγουράρει στην κορυφή.
 
Η πρωταθλήτρια χειμώνα, Δόξα Γρατινής, δεν έδειξε καλό πρόσωπο και δέχτηκε μια ήττα(0-1) που της στοίχισε βαθμολογικά καθώς μετά την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν η πρώτη φορά που “έπεσε” από την κορυφή.
Η ήττα βέβαια αυτή μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί καθώς ήρθε από την μέχρι τώρα έκπληξη της κατηγορίας, τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, μια νεανική ομάδα που με έναν αξιόλογο προπονητή στον πάγκο (Γεμενετζής) αποδεικνύει με τον καιρό ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα που απαρτίζουν κατά βάση νεαροί ποδοσφαιριστές.
 
Πολύ σημαντική νίκη πήρε ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου(0-1) που δεν είχε περιθώριο για νέες βαθμολογικές απώλειες  και με μεγάλη δυσκολία “απέδρασε” από την έδρα της Δόξας Σώστη σ΄ένα παιχνίδι που οι καιρικές συνθήκες δυσκόλευαν αρκετά τις προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών.
Το παιχνίδι αυτό ήταν το πρώτο για τον νέο προπονητή του Μέγα Ανέστη Σπυριάδη αλλά και για τον Βασίλη Αντωνιάδη που επέστρεψε στην ομάδα του Ιάσμου μετά από έξι μήνες.
 
Η έκπληξη της αγωνιστικής συνέβη στην έδρα του ΠΑΟΚ Κομοτηνής που κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει την Ελπίδα Σαπών αλλά μάλιστα να την φιλοδωρήσει με τρία γκολ και να φτάσει έτσι σε μια εύκολη επικράτηση(3-1).
Η Ελπίδα δείχνει πως ακόμη ψάχνει τα πατήματα της και είναι σίγουρο πως η ομάδα του coach Χαριτόπουλου μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην συνέχεια του πρωταθλήματος.
 
Νίκη ουσίας πήρε ο Ορφέας Ξυλαγανής κόντρα στην Αναγέννηση Παγουρίων με 1-0 φτάνοντας έτσι στους 14 βαθμούς και “πιάνοντας” στην 6η θέση την Δόξα Σώστη.
Από την άλλη πλευρά τα Παγούρια διανείουν μια πολύ κακή περίοδο έντονου ντεφορμαρίσματος και εύλογα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη βαθμολογικά θέση.
 
Τέλος σπουδαία νίκη πήρε η Μεσσούνη απέναντι στον Ορφέα Στρύμης με 2-0 μειώνοντας έτσι την απόσταση από τις ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία και κοιτάζοντας  πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Ορφέας Στρύμης πλέον νιώθει σε απόσταση αναπνοής τις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους και έχει ανάγκη άμεσα από θετικά αποτελέσματα.
 
Aναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
Δόξα Γρατινής-Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 0-1
Κομψάτος Πολυάνθου-ΠΑΟΚ Κοσμίου 0-3
Δόξα Σώστη-Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 0-1
ΠΑΟΚ Κομοτηνής-Ελπίδα Σαπών 3-1
Ορφέας Ξυλαγανής-Αναγέννηση Παγουρίων 1-0
ΑΟ Μεσσούνης-Ορφέας Στρύμης 2-0
 
Η βαθμολογία

1) ΠΑΟΚ Κοσμίου 29
2) Δόξα Γρατινής 28
3) Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 26
4) Ελπίδα Σαπών 25
5) Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 24
6) Δόξα Σώστη 14
7) Ορφέας Ξυλαγανής 14
8) ΠΑΟΚ Κομοτηνής 12
9) Ορφέας Στρύμης 9
10) Αναγέννηση Παγουρίων 8
11) Κομψάτος Πολυάνθου 6
12) Μεσσούνη 6

*Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και ο Κομψάτος Πολυάνθου ξεκίνησαν με -2

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.