Μικρη παραχωρηση, μεγαλη φασαρια για το παλιο Δημοτικο Ιατρειο Ηφαιστου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η παραχώρηση του ώστε να γίνει εκπαιδευτικός χώρος - Αρνητικά ψήφισαν οι περισσότεροι παρόντες μειονοτικοί σύμβουλοι

Κατά πλειοψηφία, με τους περισσότερους μειονοτικούς συμβούλους να την καταψηφίζουν, όπως και ο επικεφαλής του Σπάρτακου κ. Κώστας Καραΐσκος, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής η παραχώρηση, στην Κίνηση Πολιτών Ηφαίστου «Η Ειρήνη», του παλιού Δημοτικού Ιατρείου που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού για 2 χρόνια. 

Εκεί η Κίνηση ήδη έχει ετοιμάσει μια βιβλιοθήκη που έχει χώρους με Η/Υ, με στόχο την επιμόρφωση παιδιών από τον οικισμό, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη γλώσσα ή με τα μαθήματα.
 
Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους πρώτους στόχους των μελών του, που πρόσφατα ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στον οικισμό, μιας και ο χώρος του Δημοτικού Ιατρείου είχε περιπέσει σε αχρηστία, με καταστροφές εντός του.
 
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης σημείωσε πως επίσημα η παραχώρηση γίνεται στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όμως ανεπίσημα έχει προηγηθεί εξωραϊσμός του χώρου και έχουν γίνει εργασίες.
 
Αρχικά υπήρξαν ενστάσεις, από πλευράς της κ. Λαφτσή, για το θέμα και του χρόνου της παραχώρησης, αλλά και γιατί δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό ιατρείο, παρόλο που ο κ. Πετρίδης τόνισε πως με τη λειτουργία δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας, των γνωστών ΤΟΜΥ, στην Εκτενεπόλ σε μικρή απόσταση από τον οικισμό, δεν υφίσταται θέμα επαναλειτουργίας ούτε υπάρχει και πρόθεση από την υγειονομική περιφέρεια. 

Ζήτημα για την παραχώρηση 

Η κ. Λαφτσή σημείωσε στη συνέχεια πως από όσο γνωρίζει, υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι στην περιοχή, ρωτώντας αν έχει ενδιαφερθεί κάποιος από αυτούς για το οίκημα, για να λάβει αρνητική απάντηση, με τον κ. Πετρίδη να τονίζει ότι δεν ζητήθηκε και πως δεν μπορούν να κρατήσουν τον χώρο εγκαταλελειμμένο, σε περίπτωση που ενδιαφερθεί κάποιος άλλος στο μέλλον, άλλωστε δεν παρέστη κανένας εκπρόσωπος των φερόμενων ως διαφωνούντων στη συνεδρίαση.
 
Ο κ. Καραΐσκος, στη συνέχεια, Χωρίς να εκφράσει  διαφωνία για την όλη προσπάθεια, σημείωσε ότι αρκεί η παραχώρηση να μην είναι μακροχρόνια, ενώ ο κ. Νίκος Φακιρίδης της Λαϊκής Συσπείρωσης συμφώνησε με αυτή την προσπάθεια, εκφράζοντας την απορία τους για τις όποιες ενστάσεις.
 
Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου επισήμανε πως σε ένα οικισμό όπως αυτός του Ηφαίστου χρειάζεται ένα ιατρείο στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι κάτοικοι, και σημείωσε πως θα έπρεπε ο Δήμος να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Ανέφερε πάντως πως στο οικισμό υπάρχουν ήδη δυο σύλλογοι, οι οποίο δεν εγκρίνουν την παραχώρηση, εκφράζοντας επίσης και την επιφύλαξή της για το θέμα της εκπαίδευσης, μιας και πρέπει να γίνεται με κάποιες προδιαγραφές.
 
Από την πλευρά της κίνησης ο γραμματέας κ. Μουμίν Σαχίτ, σημείωσε πως από εστία μόλυνσης το ιατρείο γίνεται κοιτίδα πολιτισμού για τα παιδιά τους, ζήτησε δε από τους συμβούλους να τους κοιτάξουν με τα μάτια της ψυχής τους, τονίζοντας πως όταν ανακοινώθηκε ότι θα γίνει αυτή η κίνηση στον οικισμό, δεν υπήρξε κανένα άλλο διαφορετικό ενδιαφέρον. 

Ειρωνική ψήφος από τον Σπάρτακο 

Τελικά στην ψηφοφορία καταψήφισαν την παραχώρηση οι παρευρισκόμενοι μειονοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, πλην του κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, που την υπερψήφισε, και οι παρευρισκόμενοι μειονοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς και ο κ. Κώστας Καραΐσκος, ο οποίος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σπάρτακου, ολοκλήρωσε «την ειρωνική μας παρέμβαση κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας: οι δύο ψήφοι μας από τους τρεις ήταν φυσικά ναι, ενώ ο επικεφαλής Κώστας Καραΐσκος δήλωσε ότι ψηφίζει …όχι για να σπάσει το ‘απαρτχάιντ’»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.