Διαμαρτυρια για τις καθυστερησεις προσληψεων Προσωπικου Ειδικης Αγωγης στην ΑΜΘ

Δυναμικό παρών έδωσε ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Α.Μ.Θ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης - Λαμπριάνα Τσιακπίνη «Οι ανάγκες καθιστούν απολύτως απαραίτητους τους μόνιμους διορισμούς»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Α.Μ.Θ., στηρίζοντας τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, όπου είχαν συνάντηση με τον Προϊστάμενο κ. Κεραμάρη, στον οποίο εξέθεσαν τα προβλήματά τους, με κυριότερο τις σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία των προσλήψεων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. την τρέχουσα σχολική χρονιά.

 
Ανάλογες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους σε όλη την Ελλάδα από διάφορους περιφερειακούς συλλόγους με κορυφαία αυτή της Αθήνας στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα.
 

Δραστηριοποίηση ξανά

 
Ο σύλλογος επανασυστάθηκε πρόσφατα, σημείωσε η πρόεδρος κ. Λαμπριάνα Τσιακπίνη, τονίζοντας πως είναι σημαντικό ένας σύλλογος να υποστηρίξει ειδικότητες στην ειδική αγωγή, οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες.
«Όπως και οι εκπαιδευτικοί και εμείς είμαστε άκρως απαραίτητοι στις μονάδες ειδικής αγωγής αλλά και παιδιά που αντιμετωπίζουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στη γενική εκπαίδευση» σημείωσε, τονίζοντας πως  καλύπτουν όλους τους μαθητές που αντιμετωπίζουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες.
Δυστυχώς όλη η ειδική αγωγή βασίζεται στους αναπληρωτές, μιας και είναι ελάχιστοι οι μόνιμοι, ενώ οι περισσότεροι από το ΕΕΠ, δηλαδή κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, ψυχοθεραπευτές, δεν είναι διορισμένοι.
Οι διορισμοί γίνονται σταδιακά, ενώ οι πιστώσεις είναι μικρότερες, κάτι που δημιουργεί προβλήματα σε όλη τη δομή της ειδικής εκπαίδευσης, επηρεάζοντας αρνητικά τόσο τους καθηγητές, που δεν εργάζονται ή εργάζονται λιγότερο, αλλά και τους μαθητές.
 
«Υπάρχουν μαθητές που πάσχουν από κάποιες ασθένειες που χρειάζονται στήριξη, αποκατάσταση, συμβουλευτική, αυτό χρειάζεται από την αρχή της χρονιάς» τόνισε η κ. Τσιακπίνη σημειώνοντας πως αυτές οι ανάγκες καθιστούν απολύτως απαραίτητους τους μόνιμους διορισμούς.
 
Σε μια μονάδα ειδικής αγωγής ο μαθητής πρέπει να βλέπει κάθε χρόνο τον ίδιο εκπαιδευτικό, τον ίδιο θεραπευτή, για να αναπτύσσονται συνεργασίες, να μην ξεκινάει μια αποκατάσταση, μια στήριξη και να τελειώνει μέσα σε λίγους μήνες, και μετά να ξεκινά από το μηδέν».
 

Παρουσία στην κοινότητα

 
Βέβαια ο σκοπός της παρουσίας τους ήταν διττός, μιας και ήθελαν να συναντήσουν τον κ. Κεραμάρη ως σύλλογος και να τους γνωστοποιήσουν την παρουσία τους ώστε να υπάρχει μια μόνιμη επαφή.
 
«Η συζήτηση ήταν καλή, θετική, μας ανέφερε ότι οι περισσότερες αποφάσεις για το θέμα λαμβάνονται στο υπουργείο» σημείωσε η κ. Τσιακπίνη, τονίζοντας παρόλα αυτά πως θα πρέπει να τονιστούν για το θέμα οι ιδιαιτερότητες της Περιφέρειάς μας.
 
Ο Σύλλογος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια φάση ανασυγκρότησης μετά την ανασύστασή του και ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κάνουν ευρύτερα γνωστά τα προβλήματα που έχουν, τα οποία είναι μεν γνωστά στους συλλόγους ΑΜΕΑ και τους γονείς, όμως όχι τόσο πολύ στην υπόλοιπη κοινότητα.
 
«Έχει μεγάλη σημασία να βγούμε στην κοινότητα, να ανταλλάξουμε ιδέες και να ανταλλάξουμε απόψεις» σημείωσε, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η επανοργάνωση του Συλλόγου, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.