Η «Σιωπηλη δολοφονος» στην Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Με την ταινία «Σιωπηλή δολοφόνος» συνεχίζεται τις ερχόμενες Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Οκτωβρίου  το πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και ξεκινούν στις 21.30. 

Η υπόθεση της ταινίας 

Ο σκελετός της ιστορίας μάς γυρίζει πολύ πίσω, στον 9ο αιώνα, στο τέλος της Δυναστείας των Τανγκ, όπου η νεαρή Γινγιάνγκ, μια πανέμορφη, σιωπηλή κοπέλα, έχει εκπαιδευτεί ως δολοφόνος, με σκοπό ν’ ασκεί την τέχνη της, γιατί για τέτοια πρόκειται, μόνο για δίκαιους σκοπούς, για την εξόντωση της πολιτικής διαφθοράς. Όταν η αποστολή της θα είναι να σκοτώσει τον ξάδελφό της, με τον οποίο ήταν ταγμένη να παντρευτεί και που αποτελεί ίσως το μόνο πρόσωπο που αγάπησε ποτέ, η μυστηριώδης δολοφόνος θα χρειαστεί ν’ αποφασίσει αν θα μείνει πιστή στις αρχές της ή θα παραδοθεί στο συναίσθημα.
 
Ο Χου Χσιάο-Χσιεν χρειάστηκε 25 χρόνια προετοιμασίας και 5 χρόνια γυρίσματος για να κάνει αυτήν την ταινία και βλέποντάς τη δεν απορείς για το ότι τιμήθηκε γι' αυτήν με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών. Το κάθε του πλάνο είναι μια εικόνα ανεξάντλητης λεπτομέρειας, τέλειας ισορροπίας και ονειρικής ομορφιάς. Η ταινία θεωρείται η πιο ώριμη δουλειά του γνωστού σκηνοθέτη και κέρδισε πολλούς «πόντους», χάρις στην αισθητική της τελειότητα, μετατρέποντας το παραδοσιακό είδος της ταινίας πολεμικών τεχνών σε εκστατικής δύναμης ποίηση. Αυτό που σου μένει στο τέλος είναι η αίσθηση ότι παρακολούθησες ένα αριστούργημα που θα μνημονεύεται για χρόνια και που όσο περνά ο καιρός θα αποκαλύπτεται μέσα σου με τη λογική ενός παζλ.
 
Info
Είσοδος 3 ευρώ (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 ευρώ (μέλη ΚΛΑ), 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.