Αυξηση μετοχικου κεφαλαιου για την Αναπτυξιακη Ροδοπης

Με δυνατότητα σε φορείς της Ξάνθης να αγοράσουν μετοχές - Νέος Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αναπτυξιακής, ο Μεμέτ Χαλήτ

Την αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης κατά 100 χιλιάδες ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της εταιρείας την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.
 
Σε αυτή προτεραιότητα θα έχουν όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Αναπτυξιακής, μέχρι το ποσοστό που κατέχουν σήμερα, αν επιθυμούν να το διατηρήσουν και μετά την αύξηση, σημείωσε ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής και Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος.
 
Αυτό πρακτικά σημάνει πως αν για παράδειγμα ο μέτοχος με τις περισσότερες μετοχές, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κομοτηνής, θέλει να κρατήσει σταθερό το ποσοστό (κοντά στο 20%) που κατέχει σήμερα στην ΑΝΡΟ, μπορεί να συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με το μέγιστο όμως αριθμό μετοχών που μπορεί να αγοράσει να μην ξεπερνά αυτόν που θα φέρει τη συμμετοχή του στα ίδια επίπεδα με πριν.
 

Όμως επειδή, σύμφωνα με τον κ. Μέτιο, υπάρχουν μέτοχοι που ήδη δήλωσαν πως δεν θα καλύψουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τα δικά τους ποσοστά, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα σε φορείς της Ξάνθης, που συνεργάζονται αυτή την προγραμματική περίοδο με την Αναπτυξιακή Ροδόπης στην υλοποίηση του Leader, να αγοράσουν μετοχές της Αναπτυξιακής, χωρίς όμως το ποσό να ξεπερνά τις 10 χιλιάδες ευρώ.
 
Έτσι θα έχουν μια συμβολική συμμετοχή στη γενική Συνέλευση, όπου και θα λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν και τους ίδιους λόγω του Leader
Αν πάλι δεν καλυφθεί η αύξηση και υπάρχουν κενά, θα αποφασίσει το ΔΣ, που μπορεί και να δώσει τη δυνατότητα σε φορείς της Ροδόπης που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.
 
Η Γενική Συνέλευση επίσης ενέκρινε την αντικατάσταση, στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ της Αναπτυξιακής, του Δημάρχου Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αρριανών κ. Μεμέτ Χαλήτ, ενώ στην ίδια συνεδρίαση ενέκρινε την έκθεση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2015 (Ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσης, προσάρτημα),την έκθεση ορκωτού ελεγκτή και την έκθεση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.