“UNTITLED”: Εκθεση ζωγραφικης του Νικου Κιτμεριδη

Στο "Βalkan Art Gallery" στην Ξάνθη

“UNTITLED” ονομάζεται η νέα έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κιτμερίδη που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στις 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο της Balkan Art Gallery στην οδό Ιωακείμ Σγουρού 8 στην πόλη της Ξάνθης.
 
Τίτλος μυστηριακός και συνάμα ρομαντικός που ενεργοποιεί τη φαντασία του θεατή και τον παρακινεί να επισκεφθεί και να ταξιδέψει στο χρόνο με τις 20 έγχρωμες και ασπρόμαυρες υδατογραφίες. Κυριαρχούν προσωποκεντρικά έργα με έντονο νοσταλγικό, κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα μέσα από μια φαντασιακή, σουρεαλιστική και καρικατουρίστικη διάθεση.

Ο έντονος σουρεαλισμός και αφαιρετισμός είναι τα δύο όπλα του καλλιτέχνη που μας ταξιδεύει στο χρόνο και εξωτερικεύει τους προβληματισμούς σχετικά με τη θέση και της αντιλήψεις των κοινωνικών τάξεων, τη σεξουαλικότητα και την αποδοχή της, τη φρίκη του πολέμου και το αναπόφευκτο ζήτημα της προσφυγιάς έχοντας ως κεντρικές φιγούρες ανθρώπους της καθημερινότητας και της αστικής τάξης, άνδρες, γυναίκες, παιδιά καθώς και ηλικιωμένους μιας και καμία συγκεκριμένη εικόνα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη φαντασία του καλλιτέχνη άμεσα και του θεατή έμμεσα.

Στόχος της έκθεσης είναι η απελευθέρωση της φαντασίας του θεατή και η «διαδρομή» του στην τέχνη μέσα από μια ποικιλία θεμάτων. Τα κείμενα επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης Αρβανιτίδου Άννα-Μαρία.

Info:
Χώρος: ’Βalkan Art Gallery (Ιωακείμ Σγουρού 8, Ξάνθη)
Πληροφορίες: http://balkanartgallery.blogspot.gr/
Επικοινωνία: 693 820 4566
Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://kitmerides.wix.com/nik-kitmerides

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.