Επανεκκινηση για την ελεγχομενη σταθμευση στην Κομοτηνη

«Εκστρατεία» ενημέρωσης μέσω φυλλαδίων τις επόμενες ημέρες από το Δήμο Κομοτηνής - Από αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται να ισχύσει κανονικά το μέτρο

Την απόφαση να ξεκινήσει να ισχύει ξανά μετά από πολλά χρόνια η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Κομοτηνής φαίνεται να πήρε ο Δήμος, που ήδη έχει προχωρήσει στο τύπωμα καρτών στάθμευσης και θα ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία στους οδηγούς τις επόμενες εβδομάδες.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη της Κομοτηνής έχει σταματήσει να εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια, και παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες και διαβεβαιώσεις δε έχει ισχύσει μέχρι σήμερα.
 
Η ελεγχόμενη στάθμευση στην Κομοτηνή είχε ουσιαστικά σταματήσει να ισχύει ακόμα και πριν την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, που μέχρι τότε είχε την αρμοδιότητα ελέγχου, το καλοκαίρι του 2013, εν μέρει και λόγω της κατασκευής του ποδηλατόδρομου, η οποία δημιούργησε αρκετά προβλήματα και επέτρεψε στον έλεγχο να ατονήσει.
 
Μάλιστα κατά την κατασκευή του ποδηλατόδρομου είχαν υπάρξει και σκέψεις για την εγκατάσταση παρκόμετρων αντί καρτών στον δακτύλιο, οι οποίες σύντομα εγκαταλείφθηκαν.
 

Οι εργασίες στον ποδηλατόδρομο τελείωσαν, οι πινακίδες για την ελεγχόμενη στάθμευση τοποθετήθηκαν, όμως αυτή ουδέποτε, μέχρι τώρα, εφαρμόστηκε ξανά, ενώ δεν υπήρχαν και κάρτες στάθμευσης σε περίπτερα και καταστήματα.
Κατά καιρούς η ιδέα για να εφαρμοστεί ξανά η ελεγχόμενη στάθμευση επανεμφανιζόταν, με το Δήμαρχο κ. Πετρίδη να το χαρακτηρίζει μάλιστα αναγκαίο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία είχε αποφασιστεί η παραχώρηση σε ιδιώτη του Δημοτικού πάρκινγκ, μιας και επρόκειτο για απώλεια εισοδήματος για την οποία είχε ευθύνη ο Δήμος, πέρα φυσικά από την απώλεια εισοδήματος από τη μη εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, όμως τελικά δεν προχώρησε κάτι.
 
Φαίνεται ότι τελικά ο κύβος ερρίφθη, και ο Δήμος θα ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία με φυλλάδια στα αυτοκίνητα που παρκάρουν στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης μέχρι τώρα δωρεάν, ενημερώνοντας πως από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι μη έχοντες κάρτα θα τιμωρούνται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.