«Δεσμοι αιματος» και «Οικογενεια Μπελιε» στην ΚΛΑ

Από την Δευτέρα 22 μέχρι και την Κυριακή 28 Αυγούστου

Με την ταινία «Δεσμοί αίματος» συνεχίζονται από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης. Η ταινία θα προβάλλεται στον Φλοίσβο μέχρι την Τετάρτη 24 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει από την Πέμπτη 25 μέχρι και την Κυριακή 28 Αυγούστου στον ίδιο χώρο η προβολή της ταινίας «Η οικογένεια Μπελιέ» Οι προβολές και των δύο ταινιών ξεκινούν στις 22.00. 

Η υπόθεση της ταινίας «Δεσμοί αίματος» 

Σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Ισλανδία, ο Γκάμι και ο Κίντι, δύο αδέλφια που ζουν δίπλα-δίπλα, μοιράζονται την ίδια γη και έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής, έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια! Τα πρόβατα που έχουν κληρονομήσει θεωρούνται από τα σημαντικότερα είδη ζώου της περιοχής κι εκείνοι έχουν βραβευθεί πολλές φορές για τα κριάρια τους, που έλκουν μια μακρινή, αρχαία καταγωγή. Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια προσβάλει τα πρόβατα του Κίντι και εξαπλώνεται στην περιοχή ως ιός, οι αρχές αποφασίζουν να θανατωθούν όλα τα πρόβατα της κοιλάδας ώστε να σταματήσει εκεί η απειλή! Αλλά ο Γκάμι και ο Κίντι δεν εγκαταλείπουν τόσο εύκολα, κι ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό με τον δικό του τρόπο: ο Κίντι χρησιμοποιώντας το τουφέκι του και ο Γκάμι την ευστροφία του. Καθώς οι αρχές πλησιάζουν τα αδέλφια, εκείνα θα πρέπει να ενωθούν ώστε να σώσουν αυτό το ξεχωριστό είδος προβάτων, που έχουν περάσει σε αυτούς από γενιά σε γενιά, και ως εκ τούτου δεν θα «εξαφανιστούν» και οι ίδιοι.
 
Πρόκειται για ένα απελευθερωτικό μάθημα κινηματογραφικής απλότητας και ένα ρεαλιστικό αγροτικό δράμα γεμάτο συγκίνηση και απολαυστικό μαύρο χιούμορ.
 
Η ταινία έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο Φεστιβάλ των Κανών και Χρυσό Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη. 

Η υπόθεση της ταινίας «Οικογένεια Μπελιέ» 

Η 16χρονη Πολά είναι μια έφηβη κοπέλα, ίδια με τις συμμαθήτριές της και ταυτόχρονα εντελώς «διαφορετική». Γεμάτη με την ανασφάλεια και την αναστάτωση της ηλικίας της, έχει να διαχειριστεί ολομόναχη την οικογένειά της, μαμά, μπαμπά και αδελφό που είναι και οι τρεις κωφάλαλοι. Η κτηνοτροφική ζωή στη φάρμα τους, οι καθημερινές συνεννοήσεις στην αγορά ή στο δημόσιο ή στις τράπεζες, η επικοινωνία αυτής της τόσο αυτάρκους, κλειστής «ομάδας» με τον έξω κόσμο, βασίζεται στη συμμετοχή της Πολά και στη διερμηνεία της. Όταν εκείνη διαπιστώσει, ότι έχει ένα πηγαίο ταλέντο στο τραγούδι και θελήσει να κυνηγήσει τη νέα της φιλοδοξία, η οικογένειά της, που ούτως ή άλλως δεν την ακούει, θα δυσκολευτεί και να δείξει κατανόηση.
 
Ο Λαρτιγκό πετυχαίνει ένα υπόδειγμα ισορροπίας ανάμεσα στο χιούμορ, την αμεσότητα, την τρυφερότητα, τη δροσιά και τη συγκίνηση. Αποφεύγει να εκμεταλλευτεί άγαρμπα την ιδιαιτερότητα των ηρώων του, αλλά επενδύει σοφά, τόσο με το σενάριο όσο και με τη χρήση (ή απουσία) του ήχου στην ταινία, εναλλάξ κωμικά ή δραματικά, στα αποτελέσματα που έχει στους γύρω ο κώδικας επικοινωνίας των μελών της οικογένειας.
 
Μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στη Γαλλία, μια συγκινητική ιστορία (οικογενειακής) ενηλικίωσης. Μικρή, διακριτική αλλά συναισθηματικά ηλιόλουστη, η ταινία προσφέρει όχι μόνο ισόποσες δόσεις γέλιου και συγκίνησης, αλλά και μια αυθεντική νότα αισιοδοξίας για τη ζωή.

Info
Είσοδος
Άνεργοι, φοιτητές, νεανικό: 3 ευρώ
Μέλη ΚΛΑ: 4 ευρώ
Όλοι οι υπόλοιποι: 5 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.