Καλα αντανακλαστικα και εντυπωσεις …θετικες

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις μας προκάλεσε ο νέος Διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Φιλιππίδης, στην πρώτη του συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον «ΠτΘ» μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, την 1η Αυγούστου.
 
Θετικές εντυπώσεις τόσο ως προς την γνώση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νοσοκομειακή μονάδα της πόλης μας, ως προς την αναγνώριση της υπερπροσπάθειας που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της όλα αυτά τα χρόνια, όσο και ως προς τις προτάσεις που ήδη κατέθεσε μέσα από τις σελίδες του «ΠτΘ» για την ενίσχυση και την εξέλιξη των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως η πρόταση για τη δημιουργία μονάδας για την ψυχική υγεία, τον οποίο και έθεσε ως προσωπικό του στόχο, μιας και η Ροδόπη είναι η μοναδική στην Ελλάδα που δεν διαθέτει κέντρο ψυχικής υγείας, ούτε ψυχιατρική κλινική.
 
Θετικές εντυπώσεις όμως κυρίως για το «χαμηλό προφίλ», το οποίο ο ίδιος κρατά, δίχως κενές υποσχέσεις, πομπώδεις ρητορείες και αναλύσεις, καταγράφοντας την υφιστάμενη κατάσταση του Σισμανογλείου ακριβώς ως έχει και αναγνωρίζοντας τόσο τις προσπάθειες των εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και των προηγούμενων διοικήσεων.
 
Περισσότερο απ’ όλα ωστόσο μας άρεσε η έκκλησή του προς όλους τους φορείς της Ροδόπης, βουλευτές, δήμαρχο, Περιφέρεια και κοινωνία, για τη συγκρότηση ενός «κοινού μετώπου» για τη λύση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Κομοτηνής τη βελτίωσή του αλλά και την προώθηση της δημιουργίας του νέου Νοσοκομείου δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεργαστεί με όλους ανεξαιρέτως προς όφελος της Δημόσιας Υγείας στη Ροδόπη.
 
Βασικό ζητούμενο χρόνων για πολλούς τομείς του καθημερινού μας βίου στην πόλη της Κομοτηνής, που δυστυχώς για όλους μας, πολύ λίγες φορές, μετρημένες στα δάχτυλα μόλις του ενός χεριού έχει επιτευχθεί, εξ’ ου και η σημερινή μας πραγματικότητα ως κοινωνία.
 
Ας παραμείνουμε αισιόδοξοι ωστόσο για τα του Νοσοκομείου Κομοτηνής, πιστεύοντας ότι η πόλη και οι φορείς θα αφήσουν στην άκρη για μία φορά τις όποιες μικρο- και μεγαλο-πολιτικές τους διαφορές έτσι ώστε από κοινού να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
 
Ως μία πρώτη θετική κίνηση εκλαμβάνουμε την κοινοποίηση της συνέντευξης του κ.Φιλιππίδη στον «ΠτΘ» από τον βουλευτή Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ στο facebook, με την επισήμανση του σημείου εκείνου για τα περί κοινού μετώπου.
 
Οψόμεθα! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.