Οριστηκε το υψος των συνδεδεμενων ενισχυσεων ζωικης παραγωγης

«Αγώνας δρόμου» για πληρωμή από την προσεχή Δευτέρα

Το δρόμο της πληρωμής έχουν πάρει οι συνδεδεμένες στα ζωικά, μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων που καθορίζουν το ύψος της ενίσχυσης τόσο για τα αιγοπρόβατα, όσο και για τους κτηνοτρόφους με ειδικά δικαιώματα.
 
Οι πληροφορίες θέλουν τους επιτελείς του ΟΠΕΚΕΠΕ και του υπουργείου να κινούνται βιαστικά προκειμένου η διαδικασία της πληρωμής των δικαιούχων να ξεκινήσει ακόμη και από την προσεχή Δευτέρα.
 
Μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης, η συνδεδεμένη ενίσχυση ανά επιλέξιμο ζώο στα αιγοπρόβατα των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών «κλείδωσε» στα 7,64 ευρώ, στα 5 ευρώ για τα πεδινά και στα 196 ευρώ ανά ΜΜΖ για τα βοοειδή και στα 29 ευρώ ανά αιγοπρόβατο για τους κτηνοτρόφους με ειδικά δικαιώματα.
 
Μάλιστα, στην εν λόγω απόφαση σημειώνεται ότι «ως προς τον υπολογισμό του ύψους ανά μονάδα ποσού στήριξης για τη δράση 1, δεδομένου ότι ο τελικός αριθμός επιλέξιμων ζώων υπολείπεται του αριθμού αναφοράς, το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται ως ο λόγος του προϋπολογισμού για το έτος 2015 προς τον αριθμό επιλέξιμων ζώων, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η αύξηση του ύψους της ενίσχυσης δεν δημιουργεί υπεραντιστάθμιση. Ως προς τον υπολογισμό του ύψους ανά μονάδα ποσού στήριξης για τη δράση 2 το ύψος της ενίσχυσης ορίζεται με βάση την τιμή αναφοράς, δεδομένου ότι ο τελικός αριθμός επιλέξιμων ζώων υπολείπεται σημαντικά του αριθμού αναφοράς και ο λόγος προϋπολογισμού προς επιλέξιμα προκαλεί υπεραντιστάθμιση».
 
Μάλιστα, αναφέρεται πως παρά το γεγονός ότι τα ζώα ή οι ΜΜΖ προς πληρωμή υπολείπονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό των ζώων αναφοράς και για τα δύο μέτρα, προκύπτει ότι το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται ως ο λόγος του προϋπολογισμού για το έτος 2015 προς τον αριθμό των ζώων ή ΜΜΖ αναφοράς.
 
Πηγή: agronews.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.