«Καβειρια 2016» στη Σαμοθρακη

Το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης για το φετινό καλοκαίρι

Με την θεατρική παράσταση «Η Χαρτοπαίκτρα» συνεχίζεται το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης για το καλοκαίρι του 2016 με τίτλο «Καβείρια 2016».
 
Το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, που έγινε γνωστό κυρίως από την κινηματογραφική του μεταφορά, και περιγράφει τη ζωή μιας αγιάτρευτης χαρτοπαίχτρας, «ανεβαίνει»  στις 23 και 24 Ιουλίου από το Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιαδας «Διόνυσος», αποτελώντας και την εκδήλωση που «ανοίγει» ουσιαστικά τα φετινά «Καβείρια».
 
Η έναρξη βέβαια της φετινής διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιείτε από τον Δήμο Σαμοθράκης σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων του νησιού, έγινε στις 23 Ιουνίου με το 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών «Τραγουδώντας με τα φτερά της Νίκης»,  ωστόσο ο κύριος όγκος των εκδηλώσεων είναι προγραμματισμένος το προσεχές διάστημα, έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, όπου και ρίχνει αυλαία.
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραδοσιακές μουσικοχορευτικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής και εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων η Φιλοσοφική Ημερίδα του Πανεπιστημίου του Τύπινγκεν, καθώς και η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Σαμοθράκης.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.