Xορωδιακη Συναυλια στο Ιστορικο Μουσειο Αλεξανδρουπολης

Με τις χορωδίες Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Έβρου και του Ιστορικού Μουσείου

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει Χορωδιακή Συναυλία στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν ιδιαίτερων ακουστικών αξιώσεων χορωδίες: η χορωδία Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, η παιδική χορωδία του συλλόγου πολυτέκνων Ν. Έβρου και η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.
 
Πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα του Ιστορικού Μουσείου να αναδείξει τη μουσική όχι μόνο ως πνευματική δημιουργία, αλλά και ως προϊόν πολιτισμού που είναι απότοκος μιας συλλογικής προσπάθειας, ειδικά όταν αυτή αφορά στη χορωδιακή μουσική.

Οι χορωδίες, που συμμετέχουν στην εκδήλωση, έχουν στο ενεργητικό τους συμμετοχές δίπλα σε διάσημους σολίστ, όπως η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, φέρουν την αύρα από ποικίλα μουσικά ακούσματα, όπως η παιδική χορωδία του συλλόγου πολυτέκνων Ν. Έβρου, και επιλέγουν νέα και πρωτοποριακά μονοπάτια στις μουσικές τους αναζητήσεις, όπως η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης.

Η χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια

Συγκεκριμένα, η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια δημιουργήθηκε το 1977 από απόφοιτους αυτού του σχολείου. Το ρεπερτόριο ποικίλει: κλασσικό, μιούζικαλ, βυζαντινά, δημοτικά αλλά και έργα σύγχρονης μουσικής. Η χορωδία αυτή, εκτός των άλλων συμμετοχών και διακρίσεων, έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από το 2009 μέχρι σήμερα διευθύνει η βραβευμένη μουσικός Γιάννα Αθανασιάδου. 

Η παιδική χορωδία του συλλόγου πολυτέκνων Ν. Έβρου

Η παιδική χορωδία του συλλόγου πολυτέκνων Ν. Έβρου έλαβε μέρος σε πολλές θρησκευτικές, εθνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, σε φεστιβάλ, κυρίως τοπικά, με αποκορύφωση την πρόσφατη συμμετοχή και βράβευσή της σε πανελλήνιο φεστιβάλ χορωδιών. Υπό τη νέα διεύθυνση της Ελένης Τερζίδου ανανεώθηκαν οι φωνές και το ρεπερτόριο, εισήχθηκαν μικρά ορχηστρικά σχήματα κυρίως πνευστών και εγχόρδων οργάνων, δίνοντας έτσι μια νέα ακουστική αισθητική στον ακροατή. Όλα τα παραπάνω αύξησαν το ενδιαφέρον και την αγάπη των μικρών και νεαρών χορωδών, παρακινώντας τους να δίνουν σε κάθε συναυλία ή εκδήλωση τον καλύτερό τους εαυτό. Από το 2007 μέχρι σήμερα διευθύνει η ταλαντούχος μουσικός Ελένη Τερζίδου.

Η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

Η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, αν και είναι νεοσύστατη ως προς τη δημιουργία της και την ένταξή της στην πολύπλευρη πολιτιστική δραστηριότητα του Ιστορικού Μουσείου, έχει επιλεγμένα μέλη, με χρόνια πείρα και αγάπη για τη μουσική και κάνει την απόπειρα να προσφέρει νέα πολυφωνικά ακούσματα στην πόλη μας. Το πολυφωνικό τραγούδι, η συνύπαρξη του παλιού με το νέο, είναι μερικοί από τους στόχους αυτής της χορωδίας. Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο καταξιωμένος μουσικός Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
 
Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.