Ρεσιταλ κλασικης μουσικης με τους Ιουλια Σπανου και Βασιλη Σωκρατους

Από τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών ΑΜΘ την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη

Ρεσιτάλ κλασικής μουσικής με τους μουσικούς Ιουλία Σπανού και Βασίλη Σωκράτους διοργανώνει για την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 20.00 ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών ΑΜΘ. Η συναυλία θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» στην Αλεξανδρούπολη και κατά τη διάρκειά της θα ακουστούν μεταξύ άλλων έργα των Massenet, Chopin, Faure Rachmaninoff. 

Η Ιουλία Σπανού

Η σοπράνο Ιουλία Σπανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (τάξη Αγγελικής Καθαρίου). Από το 2013 μελετάει με τη σοπράνο Σιρανούς Τσαλικιάν. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια όπερας με τον Αρη Χριστοφέλλη, τη Σοφία Κυανίδου, τη Μαρίνα Βουλογιάννη και τη Σόνια Θεοδωρίδου. Το 2012 ερμήνευσε τραγούδια του Σαράντη Κασσάρα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Τον Ιούνιο του 2015 συνέπραξε ως σολίστ με τη συμφωνική ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Βράνου. Είναι μέλος του οργανικού και φωνητικού συνόλου Ricercar, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Μήρτσιου. 

Ο Βασίλης Σωκράτους

Ο πιανίστας Βασίλης Σωκράτους γεννήθηκε στη Λάρνακα. Αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ν. Ζαφρανά) αποκτώντας δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα. Από το 2012 μέχρι και σήμερα μελετάει υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγητή Νίκου Ζαφρανά. Είναι κάτοχος των Licentiate και Associate Diploma in Piano Performance του Trinity College of London με διάκριση. Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ, συναυλίες και κονσέρτα μουσικής δωματίου σε Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία, Σερβία και Κωνσταντινούπολη. Έχει παρουσιάσει έργα σε πρώτες εκτελέσεις, εκ των οποίων κάποια έχουν αφιερωθεί σ’ αυτόν. Πέραν των εμφανίσεων του, έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο. Παρακολούθησε μαθήματα και master classes πιάνου και μουσικής δωματίου καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως: Katherina και Janna Polyzoides, Χριστιάνα Αντωνίου – Μάτση, Filippo Gamba, Βαλέρια Χαριτίδου, Ειρήνη Μαύρου, Μαρία Αντωνίου – Χειμωνίδου, Jacob Leuschner. Φοιτά επίσης στο πρόγραμμα Εφαρμοσμένων Μουσικών Σπουδών με καλλιτεχνικό αντικείμενο τη Μουσική Δωματίου στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σημαντικό ρόλο στη πορεία του αποτελεί και η σύνθεση, στον κόσμο της οποίας εισήλθε με το ψηφιακό δίσκο «Το Πιάνο Κόπασε»(©2011). Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία και Ηνωμένο Βασίλειο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.