Ημεριδα «Πολιτιστικα Τοπια: χωρος και χρονος» και σεμιναριο φωτογραφιας απο τον Πλατωνα Ριβελλη

Στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

Ημερίδα με τίτλο «Πολιτιστικά Τοπία: χώρος και χρόνος» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) το Σάββατο 28 Μαΐου (10:00 – 13:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
 
Η ημερίδα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», απευθύνεται σε μέλη φορέων που σχετίζονται με την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, καθώς επίσης τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
 
Στόχος της ημερίδας είναι η προσέγγιση του πολιτιστικού τοπίου της ευρύτερης περιοχής ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος στην πάροδο του χρόνου. Επίσης, επιχειρείται να παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο τα μουσεία, μέσα από τις συλλογές αλλά και τις ερευνητικές και επιστημονικές τους δραστηριότητες, μπορούν να μεταφέρουν γνώση ώστε να λειτουργήσουν ως κέντρα ερμηνείας για την τοπική κληρονομιά αλλά και ως εκπαιδευτικοί πυλώνες για την πολιτιστική κληρονομιά και το τοπίο.
 
Παράλληλα στον ίδιο χώρο το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου (ώρες 11:00 -14:00 και 16:00 -19:00), θα πραγαμτοποιηθεί σεμινάριο φωτογραφίας, με τίτλο «Πολιτιστικά τοπία: Η προσωπική ματιά του φωτογράφου.
O θεωρητικός της φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλης θα αναλύσει τα στάδια φωτογραφικής αποτύπωσης των μυστικών ενός πολιτιστικού τοπίου, δηλαδή ενός τοπίου που προέκυψε από τη συνεχή αλληλεπίδραση φύσης και ανθρώπου, όπως για παράδειγμα η περιοχή της Λίμνης Στυμφαλίας ή οι αμπελώνες της Γαλλίας
 
Info
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
Μετά το πέρας του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μετάξης στο τηλ. 25540 23700 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.