Το Diminuita quartet υποδεχεται την Πεμπτη το Μαρμελαδα wine bar

Για μια βραδιά γεμάτη swing και bepop ρυθμούς

Το Diminuita quartet θα υποδεχθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου το Μαρμελάδα wine bar. Με αρχή το 2007, oι Diminuita έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε μουσικούς χώρους και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και από το 2010 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και στην Ευρώπη (με εμφανίσεις σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Γερμανία).
 
Κορυφαίες στιγμές των εμφανίσεων αυτών ήταν οι συμμετοχές τους στο Djangofolllies Festival 2014, στο Django@Liberchies Festival στη γενέτειρα του D.Reinhardt στο Βέλγιο και στο International Gypsy Jazz Meeting στο Wroclaw της Πολωνίας το 2012.

Το σχήμα έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους , το “a-rhythmology” το 2011 και το “Mani Sessions” που αποτελεί τη δισκογραφική αποτύπωση της ζωντανής ηχογράφησης συναυλίας τους στο φεστιβάλ Mani Sonnenlink Festival με την σύμπραξη του διεθνούς φήμης βιολιστή Gregor Huebner τον Ιούλιο του 2014.
Όσοι βρεθούν το βράδυ της Πέμπτης στο Μαρμελάδα Wine bar θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, διασκευές συνθέσεων του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, από τον πρώτο τους επίσημο δίσκο με τίτλο ‘a-rhythmology’, με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και στην ελευθερία της μουσικής, αυτοσχεδιαστικής έκφρασης αλλά και με τον αέρα του swing κι αρμονικές αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία. 

Οι Diminuita quartet

Τα μέλη του Diminuita quartet είναι:
Γιώργος Παπαδογιάννης, κιθάρα
Έφη Σαράντη, κιθάρα
Κωνσταντίνος Σαπούνης, τρομπέτα
Γιώργος Κωνσταντίνου, κοντραμπάσο
 
Info
Είσοδος ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.