Στην Αθηνα οι ενηλικοι μαθητες και μαθητριες των ΚΕΣΠΕΜ Θρακης

Ξεναγήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο της Ακρόπολης

Στην Αθήνα βρέθηκαν το διήμερο 25-27 Απριλίου αντιπροσωπεία των ενήλικων μαθητών και μαθητριών των ΚΕΣΠΕΜ Θράκης. Συγκεκριμένα στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή, η οποία προέκυψε από μια βαθιά επιθυμία των ενήλικων γυναικών να επισκεφθούν την Αθήνα, καθώς σχεδόν καμία τους δεν είχε ζήσει την εμπειρία της επίσκεψης στην πρωτεύουσα, συμμετείχαν 30 γυναίκες και 3 άντρες μαθητές όλοι των τμημάτων ενηλίκων των ΚΕΣΠΕΜ που δημιουργήθηκαν μετά από αίτημα κυρίως μαμάδων μαθητών στα ΚΕΣΠΕΜ και στοχεύουν στην ενίσχυση της ελληνομάθειάς τους.
 
Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες ήταν μία συγκινητική εμπειρία καθώς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βουλή των Ελλήνων, όπου έγινε επίσημη ξενάγηση στο κτήριο της Βουλής αλλά και στην έκθεση: «Σκοτεινή επταετία, 1967-1074: η δικτατορία των συνταγματαρχών». Εκεί τους υποδέχθηκαν ο βουλευτής Ξάνθης κ.Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και ο βουλευτής Ροδόπης κ.Μουσταφά Μουσταφά, οι οποίοι συζήτησαν εκτενώς με τους εκπαιδευόμενους για την επίσκεψη, αλλά και για την αναγκαιότητα του προγράμματος εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας.
 
Η συνέχεια περιελάμβανε ξενάγηση στο μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στο κτηριακό συγκρότημα Κεραμεικού του μουσείου Μπενάκη, κατά την διάρκεια της ξενάγησής τους στο οποίο οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ζωηρό και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα έργα που φιλοξενούνται, ενώ αντίστοιχου ενδιαφέροντος και θαυμασμού ήταν και η ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης που ακολούθησε.
Από τις πιο χαρούμενες στιγμές της εκδρομής σύμφωνα με τους συμμετέχοντες σε αυτήν, ήταν η περιήγηση στην πόλη με ανοιχτό λεωφορείο.
 
Για όλες σχεδόν τις γυναίκες ήταν η πρώτη φορά που άφηναν πίσω τις υποχρεώσεις, δουλειά, παιδιά, σύζυγο, για να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους και το χάρηκαν αναλόγως. Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική για όλους όσους συμμετείχαν και έκανε ακόμα πιο επιτακτικό το αίτημα της συνέχισης των μαθημάτων ενηλίκων στα ΚΕΣΠΕΜ της Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.