Το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης στην Ιμβρο

Για μία συναυλία με τους μαθητές του εκεί Γυμνασίου-Λυκείου

Στο νησί της Ίμβρου βρίσκεται από χθες 27μελής αποστολή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής αποτελούμενη από μαθητές, καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου προκειμένου  σήμερα από κοινού με τους εκεί μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου της Ίμβρου να δώσουν μία συναυλία. Αυτή η συναυλία είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια αδελφοποίησης και συνεργασίας των δύο σχολείων και αποτελεί παράλληλα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Με αυτή τη συναυλία το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας θέλει να ενισχύσει την εκπαιδευτική προσπάθεια στο νησί που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια με πιο πρόσφατο σταθμό την επαναλειτουργία του Λυκείου και Γυμνασίου της Ίμβρου τον Σεπτέμβρη του 2015.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια Ελλήνων και Τούρκων δημιουργών ενώ πριν την έναρξή της το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής θα δωρίσει ένα ηλεκτρικό πιάνο και μουσικά βιβλία στους μαθητές του σχολείου της Ίμβρου.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ήδη έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για την δημιουργία μιας δισκογραφικής δουλειάς με παραδοσιακά τραγούδια της Ίμβρου σε κοινή παραγωγή των δύο σχολείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.