Ανοιγοντας φτερα και πορτες στην εκπαιδευτικη κοινοτητα

Παιδαγωγικές συναντήσεις δημιουργικής συνύπαρξης από τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων του Π.Ε.Μ.

 Παιδαγωγικές συναντήσεις δημιουργικής συνύπαρξης πραγματοποίησαν το διήμερο 5 και 12 Απριλίου τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων (Δ.Ε.Ν.), σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους προέδρους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων τριών σχολείων της Ξάνθης στo πλαίσιο της συνέχισης των δράσεων του Προγράμματος για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας (Π.Ε.Μ).
 
Συγκεκριμένα νέοι και νέες της Α’ δημοτικού του 14ου και 1ου δημοτικού σχολείου, Ξάνθης καθώς και του 1ου μειονοτικού σχολείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Δημιουργικό Εργαστήρι με στόχο τη μάθηση μέσα από τη γνωριμία με το χώρο των Δ.Ε.Ν. και την ομάδα παιδιών των Δ.Ε.Ν., το παιχνίδι και τη δημιουργική έκφραση.


 
Εκδήλωση για την έννοια της συνύπαρξης
 
Στη συνάντηση αυτή τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν από τους εμψυχωτές να αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργικής έκφρασης και συνεργασίας ως μέλη διαπολιτισμικών ομάδων.  Προετοιμάστηκαν επίσης για την συμμετοχή τους  στην ανοιχτή εκδήλωση που ακολούθησε το Σάββατο 16 Απριλίου στον εξωτερικό χώρο του 14ου  δημοτικού σχολείου Ξάνθης, με θέμα τη συνύπαρξη. Στην εκδήλωση αυτή που σηματοδότησε και το τέλος των δράσεων των Δ.Ε.Ν. για την παρούσα φάση, 50 νέοι έπαιξαν, κατασκεύασαν και πέρασαν μηνύματα μέσα από δρώμενα για την έννοια της συνύπαρξης.


 
Παράλληλα σε αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου στα ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής, τα Δ.Ε.Ν. ολοκλήρωσαν και τις διαπολιτισμικές ομάδες τους, με γονείς και νέους που συγκεντρώθηκαν να στήνουν ένα μεγάλο μπουφέ, ανταλλάσσοντας απόψεις, εκφράζοντας μελλοντικές επιθυμίες-προτάσεις για την εξέλιξη των Δ.Ε.Ν. και αποχαιρετώντας το Δημιουργικό Εργαστήρι, ελπίζοντας να ξαναβρεθούν σύντομα πάλι μαζί. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.