Γιατι πρεπει να φυγουν, ΤΩΡΑ;

Πολλοί μας θεωρούν «γραφικούς» όταν μιλάμε για «κατοχή» και τη «μπότα του ευρώ». Ένας φίλος, μου ‘λεγε τις προάλλες, «Εντάξει ρε Μουσταφά, συμφωνώ με τα περισσότερα απ’ όσα γράφεις αλλά σταμάτα επιτέλους να αποκαλείς τη χώρα… “το ομορφότερο προτεκτοράτο της ΕΕ”».
 
Έχει δίκιο. Χάθηκαν οι λέξεις να μιλάμε για… πρωτογενή πλεονάσματα, θεσμούς, ενωμένη Ευρώπη – κοινό σπίτι των λαών!
 
Ένας άλλος, ειρωνικά, μου ‘λεγε «Εγώ για αντιεθνικιστή σε ήξερα, μου κάνει εντύπωση όταν σ’ ακούω να μιλάς για… εθνική κυριαρχία».
 
Και αυτός έχει δίκιο. Ως αντιεθνικιστής, έπρεπε να υπερασπίζομαι τις πολυεθνικές και τις συμφωνίες τύπου ΤΤΙΡ που καταντάνε τις χώρες «μπανανίες»!
 
Οι «αριστεροί», οι «δημοκράτες», οι «αντιεθνικιστές» της πλάκας, μας κουνάνε δάχτυλα, μας κάνουν μαθήματα αντιεθνικισμού, μας ειρωνεύονται ή και καμιά φορά μας βρίζουν λέγοντας πως… ήμαστε τα χειρότερα «σταλίνια» και έχουμε μείνει στον εικοστό αιώνα.
 
Και ας πούμε ότι έχουν δίκιο όλοι αυτοί οι κύριοι!
 
Θέλω όμως σ’ αυτό το σημείο να τους ρωτήσω:
– Η χώρα που ξεπουλάει το πιο σημαντικό της λιμάνι σε κινέζικη κρατική εταιρία, τα αεροδρόμια της σε γερμανική κρατική εταιρία, μπορεί να αποκαλείται ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα;
– Τη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας, δίνει άδεια λειτουργίας στην «Ελληνικός Χρυσός» στην Ιερισσό, που ως αποτέλεσμα θα φέρει την καταστροφή της φύσης και του τουρισμού στην περιοχή, μπορούμε να μιλάμε για μια χώρα που σέβεται τους πολίτες και τη γη της;
– Τη στιγμή που «σερβίρουν» την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μείνουν χιλιάδες εργαζόμενοι –αλλά και τευτλοκαλλιεργητές– άνεργοι και να φεύγουν στο εξωτερικό (στην καλύτερη) και η χώρα να κάνει εισαγωγή ζάχαρης απ’ το εξωτερικό, μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία και εθνική παραγωγή;
 
Τα παραδείγματα, μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Και όλα αυτά, έχουν να κάνουν με τα μνημόνια, τις πολιτικές που ασκούν οι κυβερνήσεις –κυρίως– εδώ και έξι χρόνια, το ευρώ.
 
Και όταν λέμε ότι αυτή η κυβέρνηση, που εφαρμόζει όλα αυτά στο όνομα της Αριστεράς, πρέπει να φύγει εδώ και τώρα, και όχι απλά να φύγει, να φύγει με πίσσα και με πούπουλα, το εννοούμε.
 
Αλλά δεν αρκεί το να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν θα κάνει κάτι διαφορετικό ο Μητσοτάκης που θα έρθει. Το πρόγραμμα τους είναι κοινό: Το τρίτο μνημόνιο (και τα δύο πρώτα). Ας μην ξεχάσουμε πως όταν η Αριστερή Πλατφόρμα δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ είχε χάσει την πλειοψηφία στη βουλή και αν δεν ψήφιζαν ΝΔ-ΠαΣοΚ-Ποτάμι το μνημόνιο, η κυβέρνηση θα έπεφτε και θα πηγαίναμε στις εκλογές χωρίς τη ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Αλλά, λύσσαξαν να το ψηφίσουν. Οπότε, πρέπει να φύγουν όλοι μαζί! Όλο το μνημονιακό μπλοκ!
 
Και πρέπει να φύγουν ΤΩΡΑ!
 
Πριν προλάβουν να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει και πριν καταστρέψουν τις παραγωγικές δυνάμεις και τον πλούτο της χώρας τελείως.
 
Χρειαζόμαστε –εδώ και τώρα– μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα σταματήσει αυτή τη καταστροφή και θα βάλει ένα τέλος στην παρακμή. Θα βάλει ένα τέλος στα μνημόνια, θα κάνει παύση πληρωμών προς τους δανειστές, θα επανακρατικοποιήσει ό,τι ξεπουλήθηκε (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), θα κρατικοποιήσει την Τράπεζα της Ελλάδος και θα την αποδεσμεύσει απ’ το να είναι υποκατάστημα της ΕΚΤ, θα κάνει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
 
Και αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση, θα παράγουμε τα προϊόντα μας (και όχι να εισάγουμε μέχρι το λεμόνι απ’ την Αργεντινή) και θα πάρουμε την τιμή που μας αξίζει, θα ανοίξουμε τα κλειστά εργοστάσια με εργατικό έλεγχο, θα «τσακίσουμε» την ανεργία.
 
Αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσουμε την κυριαρχία μας, η εκπαίδευση και η υγεία θα είναι δημόσια, δωρεάν και ποιοτικά (και όχι τα σχολεία χωρίς δασκάλους-καθηγητές και τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς-προσωπικό).
 
Το ξέρουμε, δεν είναι εύκολο πράγμα που θα γίνει απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά όσο περισσότερο αργούμε να κάνουμε αυτή την ανατροπή, τόσο πολύ καιρό θα μας πάρει η επανίδρυση της χώρας. Γι’ αυτό, λοιπόν, όλοι στον αγώνα για να φύγουν ΤΩΡΑ. Όλοι στον αγώνα, αυτό το Πάσχα, να έρθει η Ανάσταση για το λαό μας και ο Τσίπρας και λοιποί μνημονιακοί να πάνε εκεί που τους αξίζει: Στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!
 
* Ο Μουσταφά Τσολάκ είναι ποιητής, δημοσιογράφος και μεταφραστής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.