Η oικονομοτεχνικη μελετη προαπαιτουμενο για την διεκδικηση του «Ξενια» απο το Σισμανογλειο

Ενδιαφερόμενοι για κάθε εξέλιξη που αφορά στο Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε συζήτησή μας με τους κ.κ. Κώστα Σαχαρίδη και Κωνσταντίνο Βουζουκίδη, αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. αντίστοιχα, προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε περαιτέρω το ζήτημα της ανάθεσης μελέτης σκοπιμότητας μετατροπής του Ξενοδοχείου «Ξενία» σε λειτουργικό χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ως θέμα που πρωταγωνίστησε τον τελευταίο καιρό στην επικαιρότητα.
 
Κατ’ αρχάς τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κομοτηνής μας εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους από το δημοσίευμα της 7ης Απριλίου με τίτλο «Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο του Ξενία». «Θεωρούμε ότι στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κατ’ ελάχιστο ο συντάκτης του κειμένου, θα έπρεπε να έρθει σε επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ. του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής πριν τα κατηγορήσει για προχειρότητα και έλλειψη σοβαρότητας», δήλωσαν.
 
Εξάλλου και ο κ. Σαχαρίδης και ο κ. Βουζουκίδης, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο σύμφωνα με το νόμο είναι το αρμόδιο για το θέμα,- τα περί παρεμβάσεως του Διοικητή για ανάκληση -στερούνται σοβαρότητας, υιοθέτησαν την πρόταση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, που αφορούν, και μέχρι να κατασκευαστεί το Νέο Νοσοκομείο, στην καλύτερη λειτουργία του υπάρχοντος.
 
Η διεκδίκηση του Ξενία από το ΤΑΙΠΕΔ προαπαιτούσε την ύπαρξη μελέτης η οποία μάλιστα ζητήθηκε καθ΄ υπόδειξη της 4ης ΥΠΕ και δεν θα στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στο νοσοκομείο γιατί θα γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία της ΥΠΕ.
 
Οι λόγοι, που τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση και μετά από εκτενή συζήτηση ,πείστηκαν για τη χρησιμότητά της, όπως προέκυψαν από τη συζήτηση μαζί τους, είναι:

1ον Γιατί μπορεί να μεταφερθούν εκεί ζωτικές λειτουργίες του Νοσοκομείου, όπως το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, προοπτική που και, μόνο βάσει κοινής λογικής, κατανοείται απολύτως πόσο ευεργετική θα είναι στην εύρυθμη λειτουργία του Σισμανόγλειου, με την τάξη και την ηρεμία που θα επιφέρει στις υπόλοιπες κλινικές και τους νοσηλευόμενους.
 
2ον Γιατί, επίσης, εκεί, μπορεί να μεταφερθούν τόσο τα εξωτερικά ιατρεία όσο οι Διοικητικές Υπηρεσίες, ήτοι θα μπορούσε να μεταφερθούν συνολικά όλες οι λειτουργίες που διενεργούνται στο ισόγειο του Γενικού Νοσοκομείου, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τις λειτουργίες αυτές που έχουν σχέση με τους προσερχόμενους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους επισκέπτες και τον πολύ κόσμο.
 
3ον Γιατί, ο χώρος του «Ξενία» παρέχει τη δυνατότητα ενός μεγάλου πάρκινγκ και
 
4ον γιατί ο μετασχηματισμός του πρώην ξενοδοχείου σε χώρους λειτουργικούς του υπάρχοντος Νοσοκομείου μπορεί να γίνει με λίγα σχετικά χρήματα και σε σύντομο, το σημαντικότερο, χρόνο.
 
Αναφερόμαστε δηλαδή ουσιαστικά σε μια πολύ καλή πρόταση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου, που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη λειτουργία του υπάρχοντος και μέχρι να γίνει το Νέο Νοσοκομείο, η ανέγερση του οποίου και μέχρι να εξοικονομηθούν οι απαραίτητοι πόροι θα απαιτήσει, μετά την εξασφάλισή τους, πέντε τουλάχιστον χρόνια, σύμφωνα με αισιόδοξες εκτιμήσεις. Από την άλλη, η πρόταση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου, που η χρησιμότητά της υιοθετήθηκε από μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου , θεωρήθηκε το ίδιο χρησιμότατη και από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ ΜακεδονίαςΘράκης κ. Ευστράτιο Πλωμαρίτη, με αποτέλεσμα, και μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Γενικού Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής για την ανάθεση της μελέτης σκοπιμότητας, η 4η ΥΠΕ να αναλάβει να τη συντάξει.
 
Το νυν Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει τώρα τη σύνταξη της συγκεκριμένης μελέτης, προκειμένου, αποδεικνύοντας με τεκμήρια την ωφελιμότητα της συγκεκριμένης πρότασης, με τη στήριξη των θεσμικών εκπροσώπων του τόπου μας, και τους βουλευτές, να διεκδικήσουν, καταθέτοντας αδιαφιλονίκητα στοιχεία, την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ του «Ξενία» στο Γενικό Σισμανόγλειο Κομοτηνής, διεκδίκηση η οποία ελπίζουμε, έχοντας την πλήρη συμπαράσταση των φορέων του τόπου μας περιφέρειας, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιεράς μητροπόλεως στο τέλος προς όφελος της τοπικής κοινωνίας να ευοδωθεί.
 
Αυτά προς διαλεύκανση ενός ζητήματος που παρουσιάστηκε ως λαβυρινθώδες και επικοινωνιακά «άκαρπο», στην πραγματικότητα όμως και προοπτική για τον τόπο χρησιμότατη έχει και σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης υπακούει, εξυπηρετώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική την οποία και ελπίζουμε ότι αποτυπώσαμε.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.