Δοξα Προσκυνητων – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 2-1

Ακάθεκτη προς την κατάκτηση του τίτλου η Δόξα Προσκυνητών

Σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης πέτυχε η πρωτοπόρος Δόξα Προσκηνητών επικρατώντας στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των Play Off της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με 2-1.
Μία  νίκη  που δίνει στην ομάδα των Προσκυνητών αέρα 9 βαθμών από το δεύτερο Νέο Σιδηροχώρι και είναι πλέον πολύ κοντά στον τίτλο καθώς στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια χρειάζεται 4 βαθμούς για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Η εικόνα του παιχνιδιού
Αγωνιστικά το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο με λίγες καλές κλασικές ευκαιρίες.
Η Δόξα Προσκυνητών μπορεί να κέρδισε ωστόσο για άλλο ένα παιχνίδι δεν είχε την απόδοση που είχε σε άλλα παιχνίδια.
Στο πρώτο μέρος  η ομάδα των Προσκυνητών είχε εμφανές πρόβλημα στην δημιουργία καθώς οι προσπάθειες όλες έπεφταν επάνω στην καλά στημένη άμυνα του Νέου Σιδηροχωρίου.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη ανέβασε την απόδοση της , είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με το ωραίο γκολ του Κλή πήρε την νίκη.
Από την άλλη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου  που αγωνίστηκε με πολλές και  σημαντικές απουσίες όπως των Λεφή, Γάϊδα, Σουλτανίδη, Κόσιη,  Γιαννακίδη πάλεψε το παιχνίδι στα ίσια δίνοντας βάση στην άμυνα που ήταν καλά οργανωμένη και με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να γίνει απειλητική.
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται  για μία φάση και ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τρίμμη από τον Κλή.
Επίσης και οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν πως στο γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου έγινε φάουλ του Δανίδη επάνω στον τερματοφύλακα Βλαδιμηρίδη.
Περίπου 80 φίλοι του ποδόσφαιρο εκμεταλλεύτηκαν τον πολύ καλό καιρό και πήγαν στο γήπεδο των Προσκυνητών για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι.

Το πρώτο ημίχρονο.
Στο πρώτο μέρος το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου με πολύ λίγες φάσεις αλλά με δυνατά και σκληρά μαρκαρίσμστα αναγκάζοντας τον διαιτητή κ. Παπαγεωργίου στα πρώτα 25 λεπτά νε δείξει 3 κίτρινες κάρτες.
Η πρώτη φάση του παιχνιδιού είναι και αυτή που διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι σε μαρκάρισμα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Τρίμμη από τον Κλή.
Ο διαιτητής κ. Παπαγεωργίου που ήταν κοντά στην φάση έδειξε παίζεται δείχνοντας την κίτρινη κάρτα στον παίχτη του Νέου Σιδηροχωρίου για θέατρο.
Η πρώτη καλή στιγμή τους παιχνιδιού σημειώνεται στο 30΄για την Δόξα Προσκυνητών όταν μετά από κόρνερ του Γεμενετζή από το ύψος του πέναλτι ο Βάσκος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ποιμενίδη.
Στο 32΄και πάλι για τους γηπεδούχους ο Κλής από δεξιά έβγαλε την σέντρα ο Τρίχας στην κίνηση έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 44΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα ανοίξει το σκορ με τον Ντράτση ο οποίος εκτέλεσε  κόρνερ, με την μπάλα να παίρνει περίεργα φάλτσα και να καταλήγει στα δίχτυα του Βλαδιμηρίδη για το 0-1.
Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παιχτών και των ανθρώπων της Δόξας Προσκυνητών πως πριν περάσει η μπάλα την γραμμή είχε γίνει επιθετικό φάουλ του Δανίδη που σηκώθηκε για κεφαλιά στον τερματοφύλακα Βλαδιμηρίδη που προσπάθησε να διώξει την μπάλα.

Η  απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς στις καθυστερήσεις θα ισοφαρίσουν με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Γεμενετζή αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό γάμα του Ποιμενίδη που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-1.

Αυτά τα δύο υπέροχα γκολ είναι αυτό που κρατάμε από ένα ανιαρό και όχι καλό πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στην επανάληψη  σημειώνοντας την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους   στο 53΄ όταν ο Τρίχας έχοντας το οπτικό πεδίο αρκετά έξω από τη  μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 58΄για τους γηπεδούχους ο Γεμενετζής από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε ωραία φάουλ αλλά ο Ποιμένίδης μπλόκαρε την μπάλα.
Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κλή μέσα από την περιοχή στο 64΄.
Στο 71΄και πάλι για τους Προσκυνητές ο Βιόπουλος λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή έπιασε ένα καλό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ποιμενίδη.
Στο 75΄η υπεροχή των γηπεδούχων θα μετουσιωθεί σε γκολ όταν ο Κλής μετά από ωραία προσπάθεια θα περάσει τους αμυντικούς του Νέου Σιδηροχωρίου και θα πλασάρει ωραία τον Ποιμενίδη για το 2-1.

Στο 79΄οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την μοναδική καλή τους στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο όταν μετά από φάουλ του Τουφεξή ο Μαυρόπουλος έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε άουτ.
Στο 80΄η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου θα μείνει με 10 παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καμμά.
Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο και έτσι η Δόξα Προσκυνητών πέτυχε μια σημαντική νίκη που την φέρνει πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Δόξα Προσκυνητών (Γιάννης Κλειτσιώτης):  Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης, Μόσχος (82΄Ζουμπιάδης), Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Γεμενετζής (73΄Ervis Pali), Βιόπουλος, Βάσκος, Κλής, Τσέκος (56΄Βασιλακάκης).

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Σάκης Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Παναγιώτου, Καμμάς, Τουφεξής, Μαυρόπουλος, Τρίμμης, Δανίδης (65΄Ξενάκης), Ντράτση (72΄Παππούς Ν.), Χατζήπαπα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.