Ορφεας Ξυλαγανης – Ηρακλης Σαπων 1-3

Τον πρώτο λόγο ο Ηρακλής στα Play Out

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα  παιχνίδια  της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξήχθη στην  Ξυλαγανή όπου ο Ηρακλής Σαπών πέτυχε σημαντικό διπλό απέναντι στον Ορφέα με σκορ 1-3.

Η εικόνα της αναμέτρησης.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο.
Στο πρώτο μέρος καλύτερος ο Ηρακλής προηγήθηκε νωρίς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πουρσανίδη στο 3ο λεπτό.
Στην επανάληψη οι αλλαγές του Νίκου Ιωσηφίδη ανέβασαν την ομάδα του που ισοφάρισε με ωραίο απευθείας χτύπημα φάουλ του Καζάκου  στο 80.
Με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Ηρακλής στο 85΄με τον Λευκοβίτη μετά από λάθος του τερματοφύλακα Πριτσίδη και το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Φωτόφ στο 91΄.
Αρκετά είναι τα παράπονα των ανθρώπων του Ορφέα για την διαιτησία του κ. Χούσκογλου.
Με αυτήν την νίκη ο Ηρακλής Σαπών τερμάτισε στην 7η θέση με 27 βαθμούς  που συνεπάγεται με την πρώτη θέση στον  υπο- όμιλο των play-out έχοντας 11 βαθμούς (+2 Bonus) τρείς περισσότερους από τον Ορφέα Ξυλαγανής που ακολουθεί.
Από την άλλη η ομάδα της Ξυλαγανής έχασε την ευκαιρία καθώς με νίκη επί του αντιπάλου της θα έβγαινε αυτή πρώτη στην βαθμολογία των play out αλλά δεν τα κατάφερε.
 
Το πρώτο Ημίχρονο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ηρακλή να μπαίνει πιο δυνατά χάνοντας στο 1ο λεπτό μια καλή ευκαρία.
Ο Λευκοβίτης από δεξιά εκτέλεσε κόρνερ μέσα στην μεγάλη περιοχή ο Μαχαιρίδης  ο «αειθαλής» Μαχαιρίδης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Πριτσίδη.
Στο 3΄οι φιλοξενούμενοι θα κερδίσουν πέναλτι όταν ο Ιωαννίδης μέσα στην μεγάλη περιοχή θα πιάσει την κεφαλιά η μπάλα φάνηκε να ακουμπάει στο χέρι του Ρεστέμη και ο διαιτητής κ. Χούσκογλου έδειξε  αμέσως την άσπρη βούλα.
Μια απόφαση που ξεσήκωσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Ξυλαγανής καθώς όπως υποστηρίζουν ο αμυντικός του Ορφέα είχε κολλημένο το χέρι στο στήθος.
Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει  ο Πουρσανίδης που ευστόχησε κάνοντας το 0-1.

Στο 6΄και πάλι για τον Ηρακλή ο Πουρσανίδης λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή κέρδισε μια κόντρα από τον  Ρεστέμη αλλά το σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Πιρτσίδης.
Στο 15΄για την  ομάδα των Σαπών μετά από λάθος διώξιμο των αμυντικών του Ορφέα η μπάλα στρώθηκε στον Ακριτίδη αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ορφέα σημειώνεται στο 34΄όταν ο Εξακοϊδης λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Ηρακλή έπιασε  ένα δυνατό σουτ με τον Ποζοφίδη να αποκρούει με τα πόδια σε κόρνερ.
Στο 37΄ο  Ηρακλής θα χάσει μια καλή ευκαιρία, ο Λευκοβίτης από δεξιά θα κάνει ωραία προσπάθεια, έβγαλε και την σέντρα με τον Παπαδόπουλο στην κίνηση να πιάνει το σουτ και τον Πριτσίδη να διώχνει σε κόρνερ.
Αυτήν ήταν και η τελευταία φάση ενός πρώτου μέρους που τον πρώτο λόγο τον είχε ο Ηρακλής Σαπών.
 
Το δεύτερο Ημίχρονο
Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά και στην επανάληψη χάνοντας μια καλή ευκαιρία στο 46΄ να κάνει το 0-2.
Ο Λευκοβίτης από αριστερά έβγαλε παράλληλη  μπαλιά στον Παπαδόπουλο που μέσα από την μεγάλη περιοχή στην κίνηση έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Στο 49΄και πάλι ο Ηρακλής ο απείλησε με τον Λευκοβίτη που προσπάθησε να περάσει σε τετ α τετ τον Πριτσίδη αλλά ο τερματοφύλακας του Ορφέα έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 53΄ για τους φιλοξενούμενους ο Πουρσανίδης με καταπληκτική μπαλιά βρήκε τον Λευκοβίτη αυτός  με την μία στην κίνηση πλάσαρε τον Πριτσίδη που είχε κάνει έξοδο με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Από εκεί και πέρα ο Ορφέας θα ισορροπήσει το παιχνίδι ανεβάζοντας την απόδοση του και στο 55΄είχε μια καλή στιγμή με τον Πασχάλη αλλά το πλασέ που έκανε έβγαλε σε κόρνερ πριν περάσει την γραμμή ο Ιωαννίδης.
Στο 58΄οι άνθρωποι του Ορφέα θα διαμαρτυρηθούν για ένα χέρι στην μεγάλη περιοχή του Ηρακλή ζητώντας πέναλτι με τον διαιτητή κ. Χούσκογλου να δείχνει παίζεται.
Στο 62΄και πάλι για τον Ορφέα ο Εξακοϊδης βρήκε τον Χαρίση που αντί να δώσει στον Πασχάλη που ήταν μόνος δίπλα του προτίμησε να πλασάρει με τον τερματοφύλακα Ποζοφίδη να αποκρούει την μπάλα.
Στο 70΄πάντα για τους γηπεδούχους ο Καζάκος από αριστερά μετά από ωραία προσπάθεια έκανε την σέντρα ο Χαρίσης  έπιασε  την κεφαλιά ψαράκι με την μπάλα ν φεύγει λίγο άουτ.
Στο 76΄ο Πασχάλης από δεξιά για την Ξυλαγανή έβγαλε την σέντρα ο Καζάκος στην κίνηση έπιασε το σουτ με τον Ποζοφίδη να αποκρούει με τα πόδια.
Στο 77΄οι άνθρωποι  του Ορφέα Ξυλαγανής θα διαμαρτυρηθούν εκ νέου για μία ανατροπή του Ζαράκη εντός μεγάλης περιοχής ζητώντας πέναλτι.
Στο 80΄η υπεροχή του Ορφέα θα μετουσιωθεί σε γκολ όταν  ο Καζάκος εκτέλεσε αριστοτεχνικά απευθείας  φάουλ, η μπάλα πέρασε επάνω από τον Ποζοφίδη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά ακούμπησε κάτω στο έδαφος και κατέληξε στον ουρανό των διχτύων της εστίας του Ηρακλή για το 1-1.

Στο 85΄ο Ηρακλής απάντησε με το ίδιο νόμισμα.
Ο Λευκοβίτης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Πριτσίδη που αιφνιδιάστηκε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και έτσι έγινε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους.
Στις καθυστερήσεις ο Ηρακλής θα πετύχει και τρίτο γκολ  όταν ο Λευκοβίτης από δεξιά έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς του Ορφέα πάσαρε στον Φωτόβ που με σουτ έκανε το 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ορφέας Ξυλαγανής:  Πριτσίδης, Ρεστέμης (46΄Ισμαήλ), Κουτρουλός (46΄Καζάκος), Σκαμνός, Κυριακίδης, Πεχλιβανόπουλος, Πασχάλης, Ασπρογιαννης, Χαρίσης, Εξακοϊδης, Κελεσίδης (73’ Ζαράκης).
 
Ηρακλής Σαπών: Ποζοφίδης, Παπαγεωργίου, Ντατίδης, Ποποβίδης, Παπαδόπουλος (70΄Φωτόβ), Τριανταφυλλίδης Α., Ιωαννίδης, Μαχαιρίδης (61΄Τριανταφυλλίδης Ν.), Πουρσανίδης, Ακριτίδης, Λευκοβίτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.