Δοξα Σωστη – Δοξα Νεου Σιδηροχωριου 0-2

Νίκησε τον Σώστη το Νέο Σιδηροχώρι και τώρα Προσκυνητές

Στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας Σώστη με σκορ 0-2.
Η ομάδα του Σάκη Σκουλή ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επικράτησε δίκαια χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Παναγιώτου στο 65΄και Δανίδης στο 84΄.
Οι γηπεδούχοι έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία του κ. Δρακίδη  και διαμαρτυρήθηκαν έντονα  κυρίως για ένα οφσάιντ στον Σιώζιο αλλά και το ότι το δεύτερο γκολ του Νέου Σιδηροχωρίου προήλθε από ένα ανύπαρκτο φάουλ στον Μαραγκό.
Η ομάδα του Σώστη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίχτες λόγω αποβολής του Μαρινέλη με 2η κίτρινη κάρτα.
Ο καλός καιρός έφερε αρκετό κόσμο στο γήπεδο του Σώστη ΄΄Ευάγγελος Αρβανιτίδης΄΄ που παρακολούθησαν σε γενικές γραμμές ένα καλό παιχνίδι.
Ανάμεσα στους φιλάθλους ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ.Μανος Γαβριηλίδης που προσήλθε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο, ο πρόεδρος της Δόξας Προσκυνητών Γιώργος Λιάγκης μαζί με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Κλειτσιώτη και αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Ο Ιορδάνης Καμενίδης παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Χατζηισσάκ.
Στην άμυνα αριστερά έπαιξε ο Τέφος, δεξιά ο Συμεωνίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βονιάδης και Λάβδας.
Στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Βαγενάς, Κυπαρισούδης και Παπουτσής.
Στα άκρα της επίθεσης αριστερά ήταν ο Σερίφης, δεξιά ο Μουρτοπάλας και στην κορυφή της επίθεσης ο Σιώζιος.

 Με 4-4-2 παρέταξε την Δόξα Νεου Σιδηροχωρίου ο Σάκης Σκουλής.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ποιμενίδης. Αριστερά στην άμυνα έπαιξε ο Τουφεξής, δεξιά ο Αμοιρόπουλος και τα δύο στοπερ ήταν οι Παναγιώτου και Λεφής.
Στο κέντρο στον άξονα ήταν οι Ντεμερτζίδης και Γάϊδας με τον Μαραγκό να κινείται αριστερά, τον Χατζήπαπα δεξιά και το επιθετικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Μαυρόπουλο και Σουλτανίδη.
 
Το πρώτο Ημίχρονο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να μπαίνει πιο δυνατά χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 5΄όταν μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Γάϊδας από αριστερά η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς πήγε στον Λεφή δεξιά που έκανε το σουτ αλλά πριν περάσει την γραμμή σταμάτησε επάνω στον Κυπαρισούδη που είχε το χέρι κολλημένο στο στήθος του χωρίς τον διαιτητή κ. Δρακίδη να δείχνει κάτι.

Στο 13΄και πάλι για το Νέο Σιδηροχώρι ο Χατζήπαπας από δεξιά έκανε την σέντρα ο Σουλτανίδης με την μία έκανε το σουτ αλλά ο Χατζηισαάκ απέκρουσε ωραία την μπάλα σε κόρνερ.
Στην συνέχεια της φάσης το κόρνερ εκτέλεσε ο Μαραγκός ο Λεφής στο 2ο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Δόξα Σώστη θα έρθει στο 23΄όταν ο Βαγενάς έβγαλε ωραία σκαφτή μπαλιά στον Σιώζιο, αυτός με κεφαλιά πήγε να κρεμάσει τον Ποιμενίδη αλλά με το δεξί χέρι ο πορτιέρο του Σιδηροχωρίου απέκρουσε την μπάλα.
Στο 31΄για τους φιλοξενούμενους ο Βονιάδης στην άμυνα δεν έκανε καλό διώξιμο η μπάλα στρώθηκε στον Χατζήπαπα αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Χατζηισαάκ.
Στο 36΄για τον Σώστη ο Βαγενάς από δεξιά έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ με τον Ποιμενίδη να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 37΄για το Σιδηροχώρι ο Τουφεξής έβγαλε την σέντρα παράλληλη προς το τέρμα ο Αμοιρόπουλος έκανε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χατζηισσάκ.

Το δεύτερο Ημίχρονο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να πιέζει για το δεύτερο γκολ παίζοντας στο μισό γήπεδο την ομάδα του Σώστη χωρίς όμως αποτέλεσμα στα πρώτα 20 λεπτά.
Στο 58΄οι γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα όταν ο Σερίφης έβγαλε ωραία κάθετη στην πλάτη της άμυνας στον Σιώζιο  αυτός έφευγε μόνος αλλά σταμάτησε η φάση καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.
Στο 65΄θα γίνει άλλη μια φάση που ξεσήκωσε και πάλι τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Ο Μαραγκός μετά αποένα μαρκάρισμα στα αριστερά θα κερδίσει ένα φάουλ με τους ανθρώπους του Σώστη να υποστηρίζουν πως δεν ήταν.
Το φάουλ εκτέλεσε ο Ξενοδοχίδης με τον Παναγιώτου να κάνει την γυριστή κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Χατζηισαάκ για το 0-1.

Στο 68΄διμιούργηθηκε ένταση μεταξύ των παιχτών και των δύο ομάδων με τον διαιτητή κ. Δρακίδη να ηρεμεί τα πνεύματα δείχνοντας 4 κίτρινες κάρτες.
Στο 80΄η ομάδα του Σώστη θα μείνει με 10 παίχτες όταν διαιτητής κ. Δρακίδης θα  δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μαρινέλλη για διαμαρτυρία.
Και η πρώτη κίτρινη κάρτα που είχε δεχθεί ο παίχτης του Σώστη ήταν και πάλι για διαμαρτυρία την ώρα που έκανε ζέσταμα.

Στο 84΄το Σιδηροχώρι θα διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Ξενοδοχίδης έβγαλε ωραία στον Δανίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή και αυτός έδειξε την κλάση του κάνοντας μα κλασική κίνηση σέντερ φορ, γύρισε σούταρε και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ.

Μέχρι την λήξη της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάτι το ασημείωτο και έτσι η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου
πέτυχε ένα σημαντικό διπλό με την οποία διατηρεί την διαφορά των 5 βαθμών από την πρωτοπόρο Δόξα Προσκυνητών με την οποία αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Δόξα Σώστη (Καμενίδης): Χατζηισαάκ, Συμεωνίδης (88΄Καρπούζης), Τέφος, Λάβδας, Βοϊνιάδης, Παπουτσής, Βαγενάς (57΄Καλαντζής), Σερίφης, Σιώζιος, Μουρτοπάλλας (72΄Μαρινέλλης), Κυπαρισσούδης.
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Τουφεξής, Λεφής, Παναγιώτου, Ντεμερτζίδης (59΄Δανίδης), Χατζήπαπας, Σουλτανίδης, Μαυρόπουλος (46΄Ξενοδοχίδης), Γάιδας, Μαραγκός (86΄Παππούς).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.