Το κινηματογραφικο μενου της εβδομαδας

Η ελληνική παραγωγή «Ο μαγικός καθρέφτης» και η παρωδία «Οι 50 αποχρώσεις του μαύρου» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Δύο νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικού μενού της εβδομάδας στις αίθουσες του Odeon Kosmopolis. Πρόκειται για την ελληνική παραγωγή «Ο μαγικός καθρέφτης», που υπόσχεται να χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου σε όσους την παρακολουθήσουν, και την παρωδία «Οι 50 αποχρώσεις του μαύρου» από τους μετρ του είδους, τους συντελεστές των «Scary Movie» και «White Chicks».
 
Παράλληλα συνεχίζουν τις προβολές τους κι αυτή την εβδομάδα, τρεις ταινίες που έχουν θέσει ισχυρές υποψηφιότητες για την κατάκτηση ενός Όσκαρ. Ο λόγος για την «Επιστροφή» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, την ταινία «Κριντ: Η Γέννηση ενός θρύλου» με την επανεμφάνιση στα κινηματογραφικό ρινγκ του Σιλβέστερ Σταλόνε αυτή τη φορά σε άλλο πόστο και το «Κορίτσι από τη Δανία» που αποτυπώνει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του ζωγράφου Άιναρ Βέγκενερ.
 
Τέλος για τους λάτρεις των ταινιών τρόμου η ταινία «The boy» αποτελεί επιλογή – μονόδρομο ενώ εξαιρετικά πλούσιο είναι το πρόγραμμα προβολών και για τους μικρούς λάτρεις του κινηματογράφου. 

Αναλυτικά το κινηματογραφικό πρόγραμμα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει:

Οι 50 αποχρώσεις του μαύρου
 
Αν σας αναστάτωσε ο Κρίστιαν Γκρέι, ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον Κρίστιαν Μπλακ! Οι συντελεστές των «Scary Movie» και «White Chicks» παρουσιάζουν το “Πενήντα Αποχρώσεις του Μαύρου”, μια παρωδία που θα σας μείνει αξέχαστη με τις καυτές, γαργαλιστικές και ξεκαρδιστικές εκπλήξεις του μυστηριώδους playroom του κύριου Μπλακ.
 
Ο μαγικός καθρέφτης 

Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη (Μάκης Παπαδημητρίου). Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» (Κώστας Κόκλας) που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. 
 
Η Επιστροφή 

Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χάρντι). Με οδηγό του τη δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση. 

Το κορίτσι από τη Δανία 

Η ιστορία τοποθετείται στην δεκαετία του 1920 στην Κοπεγχάγη, και ακολουθεί τον γεννημένο στη Δανία καλλιτέχνη Άιναρ Βέγκενερ, ο οποίος όταν πόζαρε για χατίρι της ζωγράφου συζύγου του, Γκέρντα, με γυναικεία ρούχα, ένιωσε να τον κατακλύζει μια πρωτοφανή επιθυμία. Σταδιακά άρχισε να νιώθει την ανάγκη αλλαγής φύλου, θέτοντας στη γυναίκα του το ερώτημα: «Τι κάνεις όταν κάποιος που αγαπάς θέλει να αλλάξει;» Μετά από μια σειρά πειραματικών για την εποχή χειρουργικών επεμβάσεων, ο Άιναρ Βέγκενερ κατάφερε να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα, αλλάζοντας και το όνομα του σε Λίλι Έλμπε. 
 
Κριντ: Η Γέννηση ενός θρύλου 

Ο Άντονις Τζονσον δεν γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος κι απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι, ο Άντονις αποφασίζει να πάει στη Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ Ρόκι Μπαλμπόα. Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Άντονις εντοπίζει τον Ρόκι και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Ρόκι θα δει στον Άντονις τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Απόλο, τον σημαντικότερο αντίπαλο του, που κατέληξε να γίνει ο στενότερος φίλος του. Συμφωνεί να τον αναλάβει και να τον προπονεί, έχοντας ο ίδιος να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, πιο θανάσιμο από οποιονδήποτε αντιμετώπισε στο ρινγκ. Με τον Ρόκι στο πλευρό του, πολύ σύντομα ο Άντονις θα έχει τη δική του ευκαιρία στην κατάκτηση του τίτλου… μπορεί όμως να αποκτήσει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή την ώρα του μεγάλου αγώνα; 

The Boy 

Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό. Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια. Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη. 

Barbie και οι μυστικοί πράκτορες
 
Η Μπάρμπι μαζί με τις κολλητές της φίλες, την Τερέζα και τη Ρενέ μεταμορφώνονται από δυναμικές γυμνάστριες σε μυστικούς πράκτορες επικίνδυνων αποστολών. Οι μοναδικές γυμναστικές ικανότητες και η ευλυγισία των τριών κοριτσιών εντοπίζονται από την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, η οποία και ζητά τη συνεργασία τους για τη σύλληψη μιας άριστα εκπαιδευμένης διαρρήκτριας που, μέχρι στιγμής, καταφέρνει και ξεγλιστρά από τους πάντες. Έχοντας για εφόδια γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας, μοναδικές μεταμφιέσεις και τρισχαριτωμένα κατοικίδια-ρομπότ, οι τρεις κολλητές καλούνται να αποδείξουν πως η εξυπνάδα και η ομαδική συνεργασία είναι γένους θηλυκού. 

Μόνο σήμερα και αύριο

Ο Άλβιν και η παρέα του: Σκίουροι στο δρόμο

Μετά από μια σειρά ανόητων παρεξηγήσεων, ο Άλβιν, ο Σάιμον και ο Τεοντόρ πιστεύουν ότι ο Ντέιβ είναι έτοιμος να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του στη Νέα Υόρκη… και να τους παρατήσει. Έχουν μπροστά τους μονάχα τρεις ημέρες για να σταματήσουν την πρόταση, αλλά για αυτό πρέπει να κάνουν ένα μακρινό οδικό ταξίδι.

Κοκοράκι: Ο ήρωας της φάρμας 

Όταν γεννήθηκε ο Ρόκι ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι. Αλλά όταν ο κακός μεγαλο-αγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένεια του, ο Ρόκι θα πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα συνεσταλμένο, νεαρό “κοτόπουλο”» σε ένα γενναίο κόκορα. Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του. 
 
Ο Καλόσαυρος 

Η νέα ταινία της Disney/Pixar θέτει το ερώτημα: τι θα συνέβαινε αν ο αστεροειδής που άλλαξε για πάντα τη ζωή στη Γη, έβγαινε εντελώς εκτός πορείας και δεν έπεφτε ποτέ στον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι τεράστιοι δεινόσαυροι να μην εξαφανιστούν ποτέ; Η Pixar σας πάει ένα επικό ταξίδι μέσα στον κόσμο των δεινοσαύρων όπου ένας Απατόσαυρος, που ακούει στο όνομα Άλρο, κάνει έναν απίθανο ανθρώπινο φίλο. Όσο ταξιδεύει μέσα από άγρια και μυστήρια τοπία, ο Άρλο μαθαίνει τη δύναμη της αντιμετώπισης των φόβων του και ανακαλύπτει τις πραγματικές του ικανότητες.
 
Ο Μικρός Πρίγκιπας
 
Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.