Δοξα Προσκυνητων – Ελπιδα Σαπων 2-1

Παρά τις απουσίες, πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η Δόξα

Στους Προσκυνητές διεξήχθη το πρώτο σημαντικό ντέρμπι του 2016 όπου η γηπεδούχος και πρωτοπόρος Δόξα υποδέχτηκε την τρίτη του βαθμολογικού πίνακα Ελπίδα Σαπών.

Η εικόνα της αναμέτρησης
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το δεξί την νέα χρονιά καθώς επικράτησαν με σκορ 2-1και διατήρησαν την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.
Για να φτάσει στην νίκη η ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή καθώς στο 41΄η Ελπίδα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καραμπάτσιου προηγήθηκε με 0-1.
Στην επανάληψη η Δόξα αντέδρασε και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάλι  που πέτυχε δύο γκολ,  πανηγύρισε αυτή την σημαντική  νίκη.
Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι μόνο στο δεύτερο ημίχρονο καθώς  το πρώτο μέρος παρά το γκολ της Ελπίδας ήταν κακό, χωρίς ρυθμό με λίγες φάσεις και με την ομάδα των Σαπών να είναι οριακά λίγο καλύτερη από τους γηπεδούχους.
Ευτυχώς το δεύτερο μέρος αποζημίωσε τους 50 περίπου φιλάθλους που εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και παραβρέθηκαν στο γήπεδο των Προσκυνητών για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Τα πλάνα των δύο προπονητών.
Ο Γιάννης Κλειτσιώτης για τους γηπεδούχους είχε πολλές και σημαντικές απουσίες σε αυτό το παιχνίδι.
Απώντες ήταν οι Βάσκος, Τρίχας, Βασιλακάκης, Κίτσος, Φαρασόπουλος, Κυριακόπουλος και Λαμπίρης.
Ο Προπονητής της Δόξας με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Βλαδιμηρίδη κάτω από τα δοκάρια.
Στην άμυνα αριστερά αγωνίστηκε ο Ζουμπιάδης, δεξιά ο Ραμαντάνης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σιδηρόπουλος και Μαδούρας.
Ο Γεμενετζής με τον Κλή  ήταν στο κέντρο και μπροστά τους, σε ρόλο «δεκαριού» ήταν ο Μυστρίδης.
Αριστερά και δεξιά  του ήταν ήταν οι Βιόπουλος  και Βελημβασάκης , με τον Πάλι  να είναι ο μοναδικός σέντερ φορ.
 
Από την πλευρά του και ο Βασίλης Χαριτόπουλος είχε και αυτός απουσίες των Καραθανάση Β., Λεοντίου και Μανουσάκης.
Επίσης με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχτηκε με τερματοφύλακα τον Καλαϊτζίδη.
Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Πασάς, Ρούφος, Παναγιωτόπουλος και Παπαχατζής.
Οι Δημόπουλος και Παναγιωτόπολος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Μακίδη να παίζει στην αριστερή πτέρυγα, τον Λιάρο  στη δεξιά, με τον  Καραμπάτσιο να αγωνίζεται πιο προωθημένος, πίσω από τον Γρίβα  που έπαιξε στη θέση του φορ.

Το πρώτο ημίχρονο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την πρώτη φάση να ανήκει να στην Ελπίδα όταν στα πρώτα  τριάντα δευτερόλεπτα  από ύψος της μεγάλης περιοχής ο Καραθανάσης έκανε ένα σουτ με τον Βλαδιμηρίδη να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Στο 5΄για την Δόξα μετά από βαθιά μπαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή ο Βιόπουλος έκανε το γυριστό σουτ αλλά ήταν αδύναμο και ο Καλαιτζίδης μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
Στο 25΄ο προπονητής της Δόξας θα προχωρήσει στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε ο Βελημβασάκης και την θέση του πήρε ο Καλοδημίδης. 
το 27΄ο Καραμπάτσιος για την Ελπίδα είδε εκτός τον  Βλαδιμηρίδη προσπάθησε να τον κρεμάσει αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.
Στο 36΄και πάλι για τους φιλοξενούμενους ο Πασάς θα βγάλει ωραία μπαλιά στον Καραμπάτσιο, αυτός με τακουνάκι θα βρει τον Μακίδη αριστερά ο οποίος απέναντι στον Βλαδιμιρίδη θα σουτάρει αλλά θα διώξει σωτήρια ο πορτιέρο της Δόξας.
Στο 38΄για την Δόξα μετά από γύρισμα των αμυντικών της Ελπίδας προς τον τερματοφύλακα Καλαϊτζίδη αυτός πήγε να διώξει αλλά έκανε τσάφ με την μπάλα να πηγαίνει στον Πάλι  που λίγο πάνω από το κέντρο προσπάθησε σε κενή εστία με ψηλοκρεμαστό σουτ  να σκοράρει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Και φτάνουμε στο 40΄όπου ο Λιάρος για την ομάδα των Σαπών έκανε ωραία βαθιά μπαλιά προς τον Καραμπάτσιο, ο Μαδούρας που τον μάρκαρε φαινόταν πως έλεγχε την φάση ωστόσο όμως έκανε έξοδο και ο τερματοφύλακας Βλαδιμιρίδης, δεν συνεννοήθηκαν καλά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί ο παίχτης των Σαπών αλλά πριν όμως φύγει μόνος προς την εστία θα ανατραπεί από τον αμυντικό της Δόξας και αμέσως ο διαιτητής κ. Γκράνας έδειξε το σημείο του πέναλτι.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καραμπάτσιος που έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία που έπεσε ο Βλαδιμηρίδης και έκανε το 0-1 για την ομάδα του το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτο ημιχρόνου.

 
Το δεύτερο ημίχρονο
Στην επανάληψη η Δόξα ξεκίνησε πιο δυνατά χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 47΄όταν ο Βιόπουλος από αριστερά έκανε την σέντρα ο Πάλι πρόλαβε τον τερματοφύλακα Καλαϊτζίδη  κάνοντας  κεφαλιά προς τα πίσω με αποδέκτη τον Κλή που έκανε δεύτερη κεφαλιά με τον  πορτιέρο της Ελπίδας να αποκρούει και στην επαναφορά ο Γεμενετζής έκανε σουτ που έφυγε άουτ.
Στο 52΄οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν μετά από μια πολύ ωραία προσπάθεια του Κλή από αριστερά που έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Πάλι που ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Στο 55΄ο Βιόπουλος μετά από ωραία προσπάθεια στα πλάγια έστρωσε στον επερχόμενο Ραμαντάνη που στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 60΄θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την Ελπίδα όταν μέσα στην μικρή περιοχή και λίγο πλάγια ο Γρίβας έκανε το σουτ με τον Βλαδιμηρίδη να αποκρούει εντυπωσιακά.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα των Προσκυνητών θα πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Γεμενετζής θα βγάλει ωραία μπαλιά στον Πάλι ο οποίος θα προλάβει την έξοδο του Καλαϊτζίδη θα τον πλασάρει και θα κάνει κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το 2-1.

Η Ελπίδα δεν το έβαλε κάτω πίεσε και στο 66΄έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία.
Ο Καραμπάτσιος γέμισε ωραία προς την μικρή περιοχή στον Γρίβα αυτός έπιασε το σουτ με τον Βλαδιμηρίδη να αποκρούει σε πρώτη φάση, στην συνέχεια η μπάλα πήγε στον Αραμπατζή που έκανε νέο σουτ με τον τερματοφύλακα της Δόξας να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 88΄για τους γηπεδούχους ο Πάλη θα πασάρει στον Κλή αυτός μέσα στην μεγάλη περιοχή με ωραία θα αποφύγει τον Πασσά θα εξουδετερώσει και τον Καλαϊτζίδη αλλά το σουτ ου σε κενή εστία θα το αποκρούσουν με το κεφάλι οι αμυντικοί της Ελπίδας.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα  καθώς δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Γκράνα.

Οι συνθέσεις των 2 ομάδων.
Δόξα Προσκυνητών (Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Ραμαντάνης, Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Σιδηρόπουλος, Κλής, Γεμενετζής, Βιόπουλος, Πάλι, Μυστρίδης (46΄Σταμάτης), Βελημβασάκης (25’ Καλοδημίδης, 78΄Κουδέρης).

Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Καλαϊτζίδης, Παπαχατζής, Μακίδης (55΄Αραμπατζής), Παναγιωτόπουλος, Ρούφος, Δημόπουλος, Λιάρος, Καραθανάσης, Γρίβας (67΄Κομνηνός), Καραμπάτσιος, Πασσάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.