Καταστραφηκε ολοσχερως σπιτι στις Σαπες

Φωτιά που ξεκίνησε από την καμινάδα του σπιτιού η αιτία της καταστροφής

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών, όταν η Υπηρεσία ενημερώθηκε για φωτιά που κατέκαιγε σπίτι στη μουσουλμανική συνοικία της πόλης. Στο σημείο προσέτρεξε αμέσως όλη η δύναμη του κλιμακίου, ενώ στο έργο του συνέδραμαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής τόσο από τον σταθμό της ΒΙΠΕ όσο και από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, συνολικά επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 7 οχήματα με δύναμη 20 ανδρών.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω της ξύλινης κατασκευής του σπιτιού αλλά και της αποθήκης που βρισκόταν στον αύλειο χώρο του σπιτιού ενώ, λόγω της άμεσης γειτνίασης με τα διπλανά σπίτια, υπήρχε ο κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά και να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της ΠΥ αποσόβησαν όμως την επέκτασή της, την ώρα μάλιστα που πήρε φωτιά η σκεπή παρακείμενου σπιτιού η οποία και κατασβέστηκε εγκαίρως. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε με το σπίτι απ’ όπου ξεκίνησε να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά ξεκίνησε από την καμινάδα του σπιτιού.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και ο Αναπληρωτής του Αντιδήμαρχος Γιώργος Αντωνιάδης .Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους επικεφαλής και τους πυροσβέστες για την άμεση επέμβασή τους ενώ μίλησε με την οικογένεια των ιδιοκτητών και δεσμεύτηκε για συνδρομή μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα της υπηρεσίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.