Ο κομοτηναιος δωδεκαθειστης

Το λέει και δεν παύει να το τονίζει, όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι δεν πιστεύει στο θεό στην εκκλησία και στις εικόνες και ότι θέλει να διαφέρει από τους άλλους (και πράγματι διαφέρει αλλά για άλλους λόγους) γι’ αυτό και έγινε δωδεκαθεϊστής.
Καλά κάνει και δικαίωμά του. Όμως πριν λίγες μέρες (τι το ήθελα και εγώ) πήγα σε ένα κοντινό χωριό στην εκκλησία να ανάψω ένα κεράκι και τον είδα και δεν πίστευα στα ματιά μου!!! Αφού άναψε μια μεγάλη λαμπάδα, περίμενε υπομονετικά στη σειρά για να λάβει τη θεία κοινωνία και οι μετάνοιες παγαίνανε σύννεφο…
Ψεύτης και υποκριτής καθώς είναι, νομίζει ότι είναι ό,τι δηλώσει «κατά περίπτωση»; Κλασικός Έλληνας δηλαδή!
Τραβήχτηκα στην άκρη μην με δει και ντραπεί, (που δεν πιστεύω) αλλά αυτά τα ανθρωπάκια επειδή δεν τους δίνει κανένας σημασία ψάχνουν να βρουν κάτι για να διαφέρουν και για να τους προσέξουν. Έχω να πω πολλά αλλά είπαμε, μην ασχολείσαι με μηδενικά και τα κάνεις νούμερα.
-ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ δήλωνε και ο Άδωνης με τον Πλεύρη παλιότερα, και σήμερα τους πειράζει ο Τσίπρας που δεν κάνει το Σταύρο του!!! Τι να τους πεις;
-Και με την ευκαιρία… (τι θυμάμαι τώρα και εγώ)…
Μια φορά πάει στην Τήνο ο γέρος της δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου και με την ευκαιρία πάει στο ναό της Μεγαλόχαρης να ανάψει ένα κερί.
Πάει και παίρνει το πιο μικρό κερί, αμέσως οι παρατρεχάμενοι του λένε.
-Τι κάνεις πρόεδρε; όταν έρχεται εδώ ο Καραμανλής ανάβει μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του. Και αμέσως ο γέρος γνωστός για τις ατάκες του, τους λέει
-Μην κοιτάτε αυτόν, αυτός έχει πολλές και μεγάλες αμαρτίες, γι’ αυτό ανάβει τόσο μεγάλο κερί, εγώ τι αμαρτίες έχω; Φτάνει και ένα μικρό κεράκι!!!       

Το δημόσιο και οι κομματικοί στρατοί

Δεν είπατε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ούτε οι δεξιοί ούτε οι «δήθεν» σοσιαλιστές  αλλά ούτε και οι «δήθεν» αριστεροί.
Η Ευρώπη δεν ζητά λιτότητα, ζητάει μεταρρυθμίσεις και περιορισμό των δημοσίων σπαταλών, το όποιο εσείς «όλοι» το βαφτίσατε λιτότητα, γιατί βολεύει στη διατήρηση των κομματικών στρατών σας.
Χωρίς αυτούς χάνετε το μπούσουλά σας, χάνεστε στην ανικανότητά σας… Είστε ένα μαγαζί χωρίς εμπόρευμα!!! ΓΕΝΙΚΩΣ είστε χαμένοι στο χάος που εσείς δημιουργήσατε. Πιστεύω πως «ήγγικεν η ώρα»!!! 

Πώς το ήξερε ο  Ισοκράτης;

Έλεγε λοιπόν κλαίων ο Ισοκράτης (438 – 338 π.χ): «Η δημοκρατία μάς αυτοκαταστρέφεται
· διότι  κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
 
· διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία…»
Καλά υπήρχε και τότε Ν. Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ;;;  Πώς τα ήξερε ο  Ισοκράτης;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.