Η διοργανωση οροσημο για την φοιτητικη κοινοτητα της πολης επιστρεφει για να ξορκισει τον χειμωνα

Πολιτιστικές Αλκυονίδες 27 με 29 Νοεμβρίου από την Πολιτιστική Κοινότητα Νέων Κομοτηνής

Η Πολιτιστική Κοινότητα Νέων Κομοτηνής διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το φεστιβάλ Πολιτιστικές Αλκυονίδες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου στο στέκι της Κοινότητας Νέων στην οδό Κων/νου και Ελένης & Ιερώνυμου γωνία, με ελεύθερη και ανοιχτή  προς όλους είσοδο.
 
Μπορεί οι αλκυονίδες ημερολογιακά να έρχονται τον Ιανουάριο ωστόσο στην Κομοτηνή η Κοινότητα Νέων τις φέρνει νωρίτερα για να ξορκίσει την έλευση του χειμώνα.

Οι Πολιτιστικές Αλκυονίδες είναι διοργάνωση, που έχει θεσμοθετηθεί με στόχο να δείξει: πως το Πανεπιστήμιο είναι ζωντανός οργανισμός για την Κομοτηνή και πως, σε τελική ανάλυση, κάτι κινείται.

Το φετινό θέμα των δράσεων είναι “Ανθρωπισμός, επιλογές κι ελευθερία”, αναδεικνύοντας τις ανησυχίες των μελών της Κοινότητας κι αποδεικνύοντας ότι οι φοιτητές δεν είναι «περαστικοί» από την πόλη, τον τόπο των σπουδών τους, ότι δεν έχουν απονευρωθεί αλλά ότι έχουν τη θέληση, το μεράκι να προσφέρουν στο πανεπιστήμιο και στην πόλη.
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων φέτος είναι περισσοτέρο εμπλουτισμένο, περιλαμβάνοντας έκθεση φωτογραφίας, soundtrack party, προβολές ταινιών, ανταλλακτικό παζάρι ρούχων & βιβλίων, εικαστικό & θεατρικό εργαστήρι, πάρτυ με τον Joey & τους Big Bad Wolves, δρώμενο του λογοτεχνικού τμήματος και ραμπέτικη βραδιά με τους Τζαναμπέτηδες & φίλους. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Αλκυονίδων περιλαμβάνει:
 
Παρασκευή 27/11
17.00 έναρξη φεστιβάλ
17.00 – 20.00 έκθεση φωτογραφικού τμήματος θέμα “Ελευθερία Ανθρωπίνων Επιλογών” σε συνεργασία με το λογοτεχνικό τμήμα soundtrack party από το ραδιοφωνικό & το κινηματογραφικό τμήμα 20.00 προβολή ταινίας “Ο Βασιλιάς” του Ν. Γραμματικού (2002) προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Α. Καπράνος  θα ακολουθήσει συζήτηση – συντονίζει το κινηματογραφικό τμήμα
 
Σάββατο 28/11
11.00 πρωινός καφές στο στέκι της Κοινότητας Νέων
12.00 – 14.00 εικαστικό εργαστήρι από το ζωγραφικό τμήμα
14.00 – 17.00 ανταλλακτικό παζάρι ρούχων, αξεσουάρ & βιβλίων / υπό την επιμέλεια του λογοτεχνικού τμήματος
18.00 – 21.00 προβολή ταινίας “Αγάπη” του Μ. Χάνεκε (2012) θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κριτικό κινηματογράφου Α. Καπράνο συντονίζει το κινηματογραφικό τμήμα
23.00 πάρτυ/live στο φουαγιέ του Ιστορικού με τους Joey, The Big Bad Wolves (είσοδος 2 ευρώ με μπύρα)
 
Κυριακή 29/11
13.00 – 15.00 μεσημεριανός καφές στο στέκι της Κοινότητας Νέων
15.00 – 18.00 θεατρικό εργαστήρι στο αμφιθέατρο της Κοινωνικής Διοίκησης (Παλιά Νομική) υπό την επιμέλεια του θεατρικού τμήματος
18.00 – 20.00 δρώμενο λογοτεχνικού τμήματος διανομή βραβείων διαγωνισμού ποίησης
21.00 live με τους Τζαναμπέτηδες & friends λήξη φεστιβάλ

Η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής

Η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής είναι πολιτιστικός σύλλογος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εδρεύει στην Κομοτηνή και αποτελεί καλλιτεχνικό ορόσημο του φοιτητικού κόσμου της πόλης.  Ιδρύθηκε το 1985 από μια μικρή ομάδα φοιτητών και κατάφερε να κρατήσει αισθητή την παρουσία της στην πόλη παρά τις συνεχείς και πάσης φύσεως προκύπτουσες δυσκολίες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.