«ΠΕΡΠΑΤΩ» και Avengers running team οι εκπροσωποι της Κομοτηνης στον 4ο Διεθνη Νυχτερινο Ημιμαραθωνιο Θεσσαλονικης

Ισχυρή εκπροσώπηση είχε φέτος η Ροδόπη στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.
 
Περισσότεροι από 21.000 δρομείς όλων των ηλικιών, από 53 χώρες, μεταξύ των οποίων πρωταθλητές μεγάλων αποστάσεων, Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, Παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, μαθητές, «χόρεψαν» στη βροχή, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα του αθλητισμού, της κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης, αλλά και της χαράς, μέσα από τη συμμετοχή τους σε μία ανεπανάληπτη βραδιά. Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, ενώ ήταν ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων.

Η Ροδόπη και φέτος έδωσε «βροντερό» παρών με τις συμμετοχές τόσο του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν.Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» όσο και με τη συμμετοχή της Avengers running team Κομοτηνής, που ενισχύει αριθμητικά τη συμμετοχή της χρόνο με τον χρόνο. 

Είκοσι και πλέον μέλη και εθελοντές του «ΠΕΡΠΑΤΩ» έδωσαν το «παρών» για 4η χρονιά

Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν.Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» εκπροσωπήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά από είκοσι περίπου μέλη και εθελοντές του, που συμμετείχαν τόσο στον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ όσο και στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. Συγκεκριμένα με τη «φανέλα» του «ΠΕΡΠΑΤΩ» ο οποίος φέτος είχε μαζί του και την υποστήριξη της εταιρείας Continental, στον ημιμαραθώνιο των 21χλμ συμμετείχαν με τα χειρήλατα αμαξίδια τους οι κ.κ. Χρήστος Μπαμπαλής και Καμάλ Κουντρατουλάχ, ενώ στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5 χλμ συμμετείχαν οι κ.κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Φάνης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Ραγκούσης, ο κοινωνικός λειτουργός του Συλλόγου κ. Απόστολος Τζουμαλάκης αλλά και η πλειοψηφία των εθελοντών του Συλλόγου που έδωσαν το «παρών» από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.

Για τη σημασία της συμμετοχής του ΠΕΡΠΑΤΩ από την αρχή της όλης διοργάνωσης μίλησε στον «ΠτΘ» ο κ. Τζουμαλάκης, ο οποίος υπογράμμισε για ακόμα μία φορά τη σημασία της ισότιμης συμμετοχής ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες σε τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις όπως επίσης και την μεγάλη προσπάθεια, που καταβάλλουν οι αθλητές του Συλλόγου. Όπως υπογράμμισε όλοι οι αθλητές του Συλλόγου τερμάτισαν με επιτυχία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια από τους υπόλοιπους δρομείς, ενώ αναφέρθηκε και στην άρτια οργάνωση από πλευράς της διοργανώτριας αρχής που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μερίμνησε για την προσβασιμότητα όλης της διαδρομής όπως επίσης και για την προστασία των συμμετεχόντων από τις καιρικές συνθήκες τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Αυξημένη συμμετοχή αλλά και ατομικά ρεκόρ για τα μέλη της Avengers running team Κομοτηνής

Με 34 συνολικά όμως δρομείς από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κομοτηνή συμμετείχε στη διοργάνωση και η Avengers running team, με επικεφαλής της ομάδας της πόλης μας τον προπονητή κ. Άρη Μύρκο.
Πρόκειται για την τρίτη συμμετοχή της ομάδας της πόλης μας, η οποία κάθε χρόνο εκπροσωπείται από περισσότερους δρομείς. Όλοι οι συμμετέχοντες – μέλη της ομάδας τερμάτισαν με επιτυχία τόσο στον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ όσο και τον Δρόμο Υγείας των 5 χλμ, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και μάλιστα, όπως δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ», ο κ. Μύρκος πολλοί εξ’ αυτών σημείωσαν και ατομικά ρεκόρ και μεγάλο ποσοστό βελτίωσε τις επιδόσεις του. Η Avengers running team της Κομοτηνής μετρά μόλις τρία χρόνια ζωής, κατά τη διάρκεια των οποίων τα μέλη της έχουν συμμετάσχει σε περισσότερους από 18 αγώνες με πολύ καλές συμμετοχές και επιδόσεις.
 
Όπως εξήγησε ωστόσο ο κ.Μύρκος η ομάδα δεν απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αγώνες αλλά κυρίως στους συμπολίτες μας που είναι σύμφωνοι με τον κύριο στόχο δημιουργίας της ομάδας που δεν είναι άλλος από «την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος της πόλης». Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται προπονήσεις μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, με σημείο εκκίνησης το Σπαθί της Κομοτηνής, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν μία βόλτα στους δρόμους της πόλης.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Μύρκος στα μέλη της ομάδας υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό και να συμμετάσχουν σε αγώνες, εξ ου και οι προπονήσεις αυτές «κινούνται» σε διαφορετικό πλαίσιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.