«Γιατι για μιαν ακομη φορα ξεχασαμε τους νεους;»

Σχετικά με την σύνθεση της νέας Επιτροπής Διαχείρισης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» έχουν γραφεί διάφορα σχόλια.
 
Για μία ακόμα φορά…. «ξεχάσαμε» το καλλιτεχνικό αίμα των νέων της περιοχής μας (με μικρές εξαιρέσεις). Η διαχείριση αυτού του εξαιρετικού κτιρίου – θα θυμούνται πιστεύω κάποιοι τις μεγάλες δυσκολίες και τους μακροχρόνιους αγώνες μιας ομάδας ανθρώπων που το είχαν κάνει στόχο ζωής- δεν απαιτεί μόνο καλή οικονομική και τεχνολογική οργάνωση αλλά και μια εμπνευσμένη διαχειριστική λειτουργία και καλλιτεχνική επάρκεια και γνώση. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι που απογοητευμένοι από την μιζέρια της περιοχής αναζητούν την τύχη τους και δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές …όπου αναγνωρίζονται. Κι η Πατρίδα εξακολουθεί να τους διώχνει. Αντί να τους προσκαλεί να προσφέρουν και στον τόπο τους τις γνώσεις και την μόρφωση που εν τω μεταξύ έχουν αποκτήσει.
 
Ενδεικτικά να αναφέρω τον Γιώργο Παπουτσή και την Γαρυφαλλιά Κατσιμίγα, με λαμπρές σπουδές και σταδιοδρομία στο πιάνο και την θεωρητική Μουσική, την Κική Χριστοδούλου και την Αναστασία Ευθυμίου με αξιοζήλευτη δραστηριότητα στην ιστορία της τέχνης και την Μουσειολογία και πολλούς άλλους νέους με πολλές σχετικές περγαμηνές.
 
Τι φοβόμαστε; Τι μας κρατάει και επαναλαμβάνουμε διαρκώς τα ίδια λάθη; Τι μας δεσμεύει;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.